Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au demarat lucrările la investiţia „Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa”

ro

30 May, 2013 17:44 2578 Marime text

Compania Naţională “Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa anunţă că au demarat lucrările de execuţie la investiţia „Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa”.

Antreprenorul general, SC ARGOS INDUSTRIAL SRL, în calitate de lider al asocierii SC ARGOS INDUSTRIAL SA-SC SCIM SA Constanţa-SC Tractebel Engineering SRL Bucureşti, a demarat lucrările de execuţie prin dragarea zonei în vederea realizării patului de fundare a cheului.

Serviciile de consultanţă de supervizare a execuţiei lucrărilor aferente acestui proiect au fost adjudecate de către asocierea dintre SC CINNAMON PROJECT SRL Bucureşti şi MH POLY CONSULTANTS & ENGINEERS BV din Olanda.

Proiectul „Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa” are următoarele obiective :

- Extinderea actualului cheu cu 170 metri liniari în vederea eficientizării activităţii portuare desfăşurate în zonă, iar prin crearea unui teritoriu suplimentar de 10.900 mp să ofere condiţii pentru realizarea unor lucrări de suprastructură care conduc la creşterea traficului;

- Creşterea veniturilor CN „APM” SA Constanţa prin închirierea teritoriului nou creat, cât şi din traficul suplimentar generat.

Proiectul răspunde cererii de realizare a unei noi capacităţi de preluare a traficului, posibilitatea de a fi acostate nave de mare capacitate în deplină siguranţă şi sporirea traficului derulat în zonă. Termenul de finalizare a investiţiei este estimat a fi noiembrie 2014.

Investiţia cuprinde atât proiectarea cât şi execuţia obiectivului “Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii