Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:42 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua internațională a muncii decente

ro

07 Oct, 2015 07:52 1189 Marime text
 
Ziua internațională a muncii decente se marchează în fiecare an pe 7 octombrie. Organizația Internațională a Muncii (OIM) recomandă ca munca decentă să fie în centrul acțiunilor guvernamentale pentru realizarea creșterii economiei mondiale, potrivit agerpres.ro.
 
Astăzi în toată lumea sindicatele se mobilizează, pentru a marca această zi, sub sloganului „Să punem capăt lăcomiei corporațiilor”, cu acțiuni prevăzute a se desfășura din Japonia până în Ecuador și din sudul Africii până în Rusia.
 
Astfel de evenimente au fost deja înregistrate în 33 de țări, pe site-ul special 2015.wddw.org.
 
Pe site au fost înregistrate numai anul trecut 113 acțiuni, din 35 de țări.
 
Sindicatele din aceste țări au revendicat asigurarea remunerării corecte și echitabile a muncii, calitatea locurilor de muncă, protecția socială sigură, respectarea drepturilor și libertăților angajaților. Munca decentă este esențială pentru eforturile de reducere a sărăciei și pentru asigurarea unei dezvoltări durabile, incluzive și echitabile, potrivit aceleiași surse.
 
Ideea de „muncă decentă” a fost gândit în cadrul reuniunii Organizației Internaționale a Muncii din 1999, în comun acord cu partenerii sociali și însumează aspirațiile oamenilor cu privire la oportunitățile pentru o muncă productivă și corect remunerată, securitatea la locul de muncă, protecția socială pentru familie, oportunitățile de dezvoltare profesională și integrare socială, libertatea de exprimare, participarea activă în luarea de decizii, egalitatea de șanse pentru bărbați și femei, conform agerpres.ro. 
Sursa foto: sindasp.md

Ti-a placut articolul?

Comentarii