Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:40 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aplicarea prevederilor Codului Fiscal, supusă spre analiză la Primăria Medgidia

ro

18 Nov, 2015 17:49 851 Marime text
Astăzi, la Primăria Medgidia, a avut loc întâlnirea consultativă pentru proiectele “Aprobarea nivelului impozitelor și taxelor locale pentru anul 2016” și “Aprobarea Strategiei locale cu privire la dezvoltarea și funcționarea pe termen mediu și lung a serviciului de salubrizare”.
 
Primarul Marian Iordache a prezentat conținutul proiectelor. Impozitul și taxa pe clădiri se vor majora conform Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Pentru clădirile rezidențiale și clădirile anexă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 0.1% asupra valorii impozabile a clădirii, în timp ce pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 1%.
 
În cazul unui teren amplasat in intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria de folosință terenuri cu construcții, precum și terenul înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții în suprafață de până la 400 m2, inclusiv, impozitul/taxa pe teren se stabilește prin înmulțirea suprafeței terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzatoare zonei.
 
Primarul localității, Marian Iordache a precizat că materialele prezentate se află pe site-ul primăriei, putând fi consultate de toți cetățenii, iar proiectele vor fi supuse dezbaterii vineri, 27 noiembrie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii