Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:14 24 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, în vizită la noua şefă a ÎCCJ

ro

14 Oct, 2016 15:10 1075 Marime text
Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, i-a făcut, astăzi, o vizită de curtoazie noii şefe a instanţei supreme, Cristina Tarcea, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Hans Klemm, ambasadorul american la Bucureşti, a fost prezent, azi, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru a-i face o vizită de curtoazie noului preşedinte al instanţei supreme, Cristina Tarcea, informează România Tv.

Vizita, care a durat circa 30 de minute, a fost planificată în 20 septembrie, atunci când Ambasada SUA a contactat instanţa supremă pentru a stabili o întâlnire între ambasadorul Hans Klemm şi judecătoarea Cristina Tarcea, au precizat aceleaşi surse.

Ambasada SUA în România a confirmat, pentru News.ro, întâlnirea ambasadorului Hans Klemm cu noua şefă a instanţei supreme, Cristina Tarcea, precizând că reprezentanţii ambasadei se întâlnesc în mod constant cu oficiali români să discute probleme bilaterale de interes comun.
 
În urmă cu aproximativ un an, pe 24 septembrie, la doar trei zile de când a devenit, oficial, ambasador în România, Hans Klemm s-a întâlnit cu preşedintele de atunci al ICCJ, Livia Stanciu, diplomatul american transmiţând sprijinul SUA pentru eforturile României de respectare a statului de drept şi pentru instituţiile româneşti de aplicare a legii.
 
"Ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit astăzi (24 septembrie 2015, n.r.) cu Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi şi-a reafirmat sprijinul pentru eforturile României de respectare a statului de drept precum şi pentru puternicele şi independentele instituţii româneşti de aplicare a legii şi organisme judiciare", se arăta într-o postare pe pagina de Facebook a ambasadei SUA la Bucureşti.
 
Actualul preşedinte al ICCJ, Cristina Tarcea, şi-a început mandatul pe 14 septembrie, odată cu semnarea, de către preşedintele României, a decretului de numire în funcţie.
 
Judecătoarea Iulia Cristina Tarcea a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a fost delegată să asigure interimatul funcţiei de preşedinte, după plecarea Liviei Stanciu la Curtea Constituţională.
 
Tarcea are 54 de ani şi a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1985.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii