Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţii de malpraxis la Iaşi, după ce o tânără mămică a murit după naştere

ro

07 Feb, 2015 13:06 1544 Marime text
Familia unei tinere care a fost plimbată între patru spitale din Iaşi şi care a murit la câteva zile după ce a născut prin cezariană îi acuză pe medici de malpraxis, depunând o plângere la Poliţie, în timp ce medicii susţin că femeia avea mai multe afecţiuni, între care o infecţie gravă la plămâni.
 
Tânăra, Oana Acsinte, în vârstă de 20 de ani, însărcinată în 34 de săptămâni, a fost internată în 18 ianuarie la spitalul din Huşi, cu iminenţă de naştere prematură, iar întrucât starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, medicii vasluieni au decis să o transfere la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iaşi.
 
Femeia a născut prin cezariană la maternitatea din Iaşi, un copil perfect sănătos. Medicii susţin însă că în timpul intervenţiei chirurgicale s-a descoperit că tânăra avea lichid în abdomen, precum şi o trompă uterină inflamată.
 
După cezariană, starea tinerei s-a înrăutăţit, aceasta fiind transferată ulterior la Spitalul de Pneumoftiziologie, apoi la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a murit la sfârşitul lunii trecute.
 
Soţul tinerei susţine că la spitalul din Huşi aceasta ar fi fost tratată doar cu paracetamol, deşi soţia sa acuza dureri şi sângera. Bărbatul îi acuză pe medicii spitalului vasluian că nu au decis transferul rapid al femeii într-o unitate medicală din Iaşi.
 
Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Huşi spune însă că tânăra a primit tratamentul adecvat simptomatologiei în perioada în care a fost internată în unitatea medicală, timp de o săptămână, în prima jumătate a lunii ianuarie.
 
Sursa text+foto: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii