Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:11 13 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de igienizare în cartierul Henri Coandă, în cadrul campaniei „Curăţăm Constanţa Noastră”

ro

24 Apr, 2019 15:29 1321 Marime text
Peste 100 de persoane care locuiesc în arealul delimitat de străzile Soveja, Ștefăniță Vodă, Zmeurei și Badea Cârțan au participat astăzi la o acțiune de igienizare a spațiului de joacă și a străzilor din cartierul Henri Coandă în cadrul campaniei „Curăţăm Constanţa Noastră”, cea mai amplă iniţiativă de responsabilizare civică faţă de mediul înconjurător din municipiul Constanţa.
 
Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, pentru această acțiune s-au mobilizat locuitori din cartierul Henri Coandă, beneficiari ai cursurilor de formare profesională, persoane înscrise în programul „A doua șansă“ sau tineri care sunt încurajați și susținuți să nu abandoneze școala, cu toții, beneficiari ai proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“, cărora li s-au alăturat și membrii echipei de proiect.  
 
Evenimentul a fost organizat pentru a rupe barierele dintre comunitatea defavorizată și ceilalți locuitorii din zonă, demonstrând că pot da dovadă de spirit civic și implicare în activitățile întregii comunități. Au fost strânși peste 100 de saci cu deșeuri după ce au fost cosite și igienizate spațiile verzi, trotuarele, aleile și spațiile dintre blocuri.
 
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, cod MySMIS: 114654 și este derulat de Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal“.
 
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social „Henri Coandă“, transmite Primăria.

În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate.

Proiectul are valoare totală de 11.971.625,55 lei, din care 10.119.696,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 1.583.488,31 lei valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 268.440,52 lei contribuția beneficiarului.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 februarie 2021.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii