Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de donare de sânge la Limanu, judeţul Constanţa! Unde poţi dona

ro

05 Jun, 2018 08:02 1867 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primaria Comunei Limanu şi Şcoala Gimnazială Nr. 2 din localitatea 2 Mai) organizează  sâmbătă 09.06.2018, între orele 08.30- 13.30, o acţiune de donare de sânge.
         
Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localităţile Limanu şi 2 Mai şi din orice localitate învecinată care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.
             
Pot dona sânge persoane cu vârstă cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcţie de înălţime, constituţie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.    
             
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.
             
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
            
În ziua donarii se recomandă un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi minim 500 ml lichide.
                
Persoanele care efectuează o donare completa (450 ml sânge) beneficiaza la cerere de:
- 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
- o zi libera , in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari;
- decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;    
 
"Va aşteptăm sâmbătă 09.06.2018, la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din localitatea 2 Mai cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30", transmit organizatorii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii