Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit Hashim Khan una din legendele squash-ului

ro

22 Aug, 2014 03:21 2259 Marime text
Telegraph.co.ok a anunţat că, pe 18 august, s-a stins din viaţă Hashim Khan, unul dintre cei mai mari jucători de squash ai tuturor timpurilor.

Ca un făcut, deşi squas-ul este un sport interzis cardiacilor, Hashim Khan a murit de insuficienţă cardiacă, luni noaptea, în casa sa din Aurora, Colorado.
Nimeni nu știe cu certitudine vârsta exactă a lui Khan, deoarece acesta nu a avut un certificat de naștere, dar anul acesta în iulie apropiaţii şi familia au aniversat împreună cea de-a o sută aniversare a sa.
Hashim Khan a fost înmormântat miercuri.

Ce este squash-ul?

Potrivit libertatea.ro, squash-ul  este un joc care se poate practica la orice vârstă, fiind uşor de învăţat.
Poate fi considerat sportul ideal, pentru că poate fi jucat atât pentru relaxare, cât şi pentru menţinerea în formă. Dar mai are câteva avantaje: chiar dacă este catalogat drept un sport de performanţă - individual, în echipa sau mixt squash-ul prezintă un grad scăzut de accidentare şi, în plus, poate fi practicat indiferent de vreme, pentru că e o disciplină de sală.
La squash e nevoie cel mai adesea de doi jucători. Fiecare utilizează câte o rachetă. Pentru joc sunt necesare o minge specială şi un teren adecvat. Paleta de squash seamănă cu o rachetă de tenis, mai uşoară. Mingea e din cauciuc şi are dimensiunile uneia de tenis de masă. Terenul e practic un fel de poligon mărginit de patru pereţi. Pe peretele frontal sunt trasate trei linii orizontale. Linia superioară e linia de out. Ea continua pe pereţii laterali, oblic, scăzând înălţimea pe măsura apropierii de peretele din spate al terenului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eba 28 Aug, 2014 01:35 nu avea 100 de ani, ce aveti, sunteti cu capu, avea 35 de ani... apropo, pot sa joc si eu cu tata? ADMINISTRATOR ZIUA DE CT: Potrivit wikipedia.org, Hashim Khan (Urdu: ہاشم خان‎; c. 1910 to 1914 – 18 August 2014) was a squash player from Pakistan. Multumim pentru interesul acordat publicaţiei noastre.