Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:50 27 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. A început dezbaterea publică asupra propunerilor PUZ-ului privind zona bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - aleea Argeşului, bloc S6 (galerie foto)

ro

15 Jul, 2016 10:49 1888 Marime text
Astăzi, de la ora 10.00, la sediul Primăriei municipiului Constanţa se organizează dezbaterea publică asupra propunerilor preliminare ale PUZ-ului privind zona bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - aleea Argeşului, bloc S6, municipiul Constanţa. Pe lângă cetăţenii afectaţi de construcţia imobilului din zona studiată, la dezbatere sunt aşteptaţi să participe toţi cei care au un cuvânt de spus legat de acest subiect.

Controversata investiţie imobiliară a fost anunţată de Cambela Prod SRL încă din toamna anului trecut, când reprezentanţii firmei s-au prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, în vederea obţinerii acordului de mediu pentru construirea unui imobil cu patru etaje, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183B, lângă CCINA Constanţa. Unul dintre imobile va fi construit de Cambela Prod, iar celălalt va fi edificat de Cristina Şerbu.

După ce a primit încuviinţarea celor de la Mediu, anul acesta, pe 26 aprilie, Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Constanţa a emis firmei Cambela Prod SRL Certificatul de Urbanism nr. 1542, cu obiectul „Elaborare Plan Urbanistic Zonal, conform Avizului de Oportunitate nr. 47 445 din 25.03.2016“. Doar că, în locul unui bloc de patru etaje, cât era anunţat iniţial, vedem că acolo îşi pot face loc două blocuri, şi nu de patru etaje, ci de şase.

Ion Cristian Stelian, avocatul mai multor asociaţii de proprietari aflate în „război“ cu dezvoltatorii imobiliari, spune că Primăria Constanţa vrea să facă un PUZ pentru toată zona.

"Constănţenii pot influenţa acest PUZ. Dacă se va vota PUZ-ul, noi vom merge în instanţă, deja am pregătit acţiunea. Aşteptăm o schimbare de atitudine a consilierilor locali. În august va exista o amplă manifestare de protest împotriva Primăriei Constanţa, la care sunt aşteptate cât mai multe asociaţii de proprietari. Blocurile se construiesc pe spaţii verzi şi investitorii nu asigură spaţii de parcare", a spus acesta.


Din partea Primăriei Constanța este prezentă Soare Georgiana, inspector Urbanism, iar Șocarici Marius, arhitect Serviciul Urbanism, din partea proiectantului.

Locatarii din blocul S6 de pe bulevardul Lăpușneanu sunt supărați pe viitoarea construcție care s-ar putea construi în fața blocului lor. Oamenii au întrebat proiectantul unde vor fi locurile de parcare, deoarece în zonă nu mai sunt locuri libere.
 

”Copiii din zonă nu au loc de joacă. Se vor juca pe trotuar?”, întreabă locatarii

 
Prezent la dezbatere, Sorin Belu de la Baricada Verde a luat cuvântul. 

UPDATE, ora 11.30:

Proiectantul Șocarici spune că spațiile verzi vor fi pe fațada blocului și pe terasă. De cealaltă parte, locatarii prezenți la dezbatere spun că pe terenul viitoarei construcții sunt doi stejari și cinci tei care vor fi tăiați.

”În zonă înălțimea maximă e P+10. Noi cei de la P+4 nu vom avea aer și soare. Susține o constănțeancă. Cum e posibil ca asemenea proiecte să fie aprobate? Sunt doi stejati protejați de lege pe acest spațiu. Ce se va întâmpla cu ei? Ați luat în calcul că blocurile noastre sunt făcute pe vremea lui Ceaușescu? Un asemenea șantier ne va distruge blocurile noastre. Aceste spații verzi au avut destinația de scuaruri, atunci când s-a făcut acest cartier. La blocul S5 s-au tăiat deja 62 copaci. Asta se va întâmpla și la noi la S 6? Aceste blocuri distrug spații verzi și sănătatea noastră. Nu suntem de acord cu acest bloc”, au spus la unisor locatarii din blocul S6.

 

Soare Georgiana a spus oamenilor că Agenția de Mediu trebuie să organizeze o dezbatere publică pentru tăierea copacilor de pe amplasamentul viitorului bloc.


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii