Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

300 de militari români, membri în două grupări navale ale NATO aflate misiune în Marea Neagră în luna iulie

ro

06 Jul, 2015 16:05 1920 Marime text
 
Aproximativ 300 de militari din Fortele Navale Romane vor face parte din doua grupari navale ale NATO, care se vor afla, pe parcursul lunii iulie, in misiune in Marea Neagra.
          Fregata Regele Ferdinand (F-221), cu un elicopter Puma Naval la bord, intra in componenta Gruparii navale permanente a NATO, SNMG-1 (Standing NATO Maritime Group 1), pana la data de 24  iulie, alaturi de fregata portugheza Don Francisco de Almeida (F-334) si de fregata olandeza Tromp (F-803), iar dragorul maritim Sublocotenent Alexandru Axente (DgM-30) va face parte din gruparea navala NATO de lupta impotriva minelor marine (SNMGCM-2, Standing NATO Maritime Group Counter Measures 2), pana la data de 17 iulie.
          Fregata Regele Ferdinand si dragorul maritim Sublocotenent Alexandru Axente vor pleca din portul militar Constanţa marţi, 7 iulie, si vor participa la exercitiul BREEZE 15, organizat de Fortele Navale ale Bulgariei, in apele teritoriale bulgare si in apele internationale ale Marii Negre, dupa care isi vor continua misiunile in cadrul celor doua grupari navale NATO.

De asemenea, la exercitiul BREEZE 15 va participa si nava purtatoare de rachete Pescarusul (NRP-189), care va pleca din portul militar Mangalia miercuri, 8 iulie, urmand a se intoarce in tarã vineri, 10 iulie.
La exercitiul BREEZE 15 participa peste 30 de nave, 10 aeronave si 1.700 de militari, din Bulgaria, Grecia, Olanda, Portugalia, Romania, Statele Unite ale Americii si Turcia, obiectivul principal fiind imbunatatirea procedurilor operationale de raspuns la situatiile de criza.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii