Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri pentru misiunile NATO Fregata Regele Ferdinand, evaluată de o echipă de specialiști

ro

18 Mar, 2019 16:38 1719 Marime text
O echipă complexă formată din specialiști din cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite şi a Centrului de Instruire, Simulare și Evaluare al Forțelor Navale a executat, în perioada 13-14 martie, evaluarea fregatei Regele Ferdinand, în vederea participării la misiuni în cadrul grupării navale NATO permanente de luptă la suprafaţă şi la operația NATO, SEA GUARDIAN.

Echipa de evaluare a fost condusă de contraaamiralul de flotilă Vicenţiu Cătăneanu, șeful de stat major al Comandamentului Forțelor Întrunite, potrivit Forțelor Navale Române.

După evaluarea statică realizată la cheu, pe mare au fost desfăşurate exerciții specifice, de luptă în toate cele trei medii, de salvare a vieţii pe mare, de vitalitate, de evacuare medicală sau exerciții de remorcaj.

Fregata Regele Ferdinand va continua pregătirea în vederea participării la misiuni în cadrul grupării navale NATO permanente de luptă la suprafaţă SNMG-2, ca parte a contribuției României la întărirea măsurilor de asigurare a apărării colective a Alianței.

Sursă foto: Facebook/ Forțele Navale Române-Ionuț Felea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii