Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:08 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

13 grădinițe și 5 școli finalizate printr-un program al Ministerului Educației în perioada 1 iulie - 20 septembrie 2017. Printre acestea și o școală din județul Constanța

ro

17 Oct, 2017 19:15 590 Marime text
În cadrul Proiectului Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.), derulat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare (UMPMRSU), a fost finalizată, în intervalul 1 iulie — 20 septembrie 2017, construcția a 13 grădinițe.
 
Recepția lucrărilor a vizat grădinițe construite în județele Arad (Grădinița cu program normal nr. 1 Ineu și Grădinița cu program prelungit Sântana), Bacău (Grădinița cu program normal Palanca și Grădinița cu program normal Urechești), Buzău (Grădinița cu program normal nr. 1 Pârscovul de Sus), Gorj (Grădinița cu program normal Bustuchin), Maramureș (Grădinița cu program prelungit Fărcașa), Mehedinți (Grădinița cu program normal nr. 24 Drobeta Turnu Severin), Olt (Grădinița cu program normal Crâmpoia), Satu Mare (Grădinița cu program normal Negrești Oaș), Vâlcea (Grădinița cu program normal Călimănești și Grădinița cu program normal Băbeni) și Vrancea (Grădinița cu program normal Anghelești).
 
De asemenea, în aceeași perioadă, în cadrul Proiectului Reabilitarea Infrastructurii școlare (P.R.I.S.) a fost finalizată construcția a două unități de învățământ: Școala cu clasele I — VIII din Păun (județul Iași), respectiv Școala cu clasele I — VIII din Șinca Veche (județul Brașov). Concomitent s-a realizat și reabilitarea a alte trei unități de învățământ gimnazial: Școala cu clasele I — VIII nr. 2 din localitatea Nicolae Călinescu și Școala cu clasele I — VIII nr. 4 din Storești (ambele în județul Botoșani) și Școala cu clasele I — VIII nr. 3 din localitatea Ciprian Porumbescu (județul Constanța).
 
Precizăm în context că Ministerul Educației Naționale (prin UMPMRSU) implementează două proiecte privind construcția de școli și grădinițe: Proiectul Reabilitarea Infrastructurii școlare (P.R.I.S.) și Proiectul Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.).
 
Proiectul privind Reforma Educației Timpurii (P.R.E.T.), cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României, are ca obiective principale construirea a 380 de grădinițe noi și dotarea lor cu mobilier. Data de finalizare: 31 decembrie 2019.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii