Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:43 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR 129 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen, localizate în ultima săptămână

ro

16 Aug, 2015 11:45 1062 Marime text
 
Polițiștii români au localizat în această săptămână, pe teritoriul țării noastre, 129 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen și au pus în aplicare nouă mandate europene de arestare.

„Polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat în ultima săptămână 207 persoane, 63 de autovehicule, 16 documente, 4 plăcuțe și 7 certificate de înmatriculare, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. În urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române, în perioada 7 — 14 august au fost localizate, pe teritoriul țării noastre, 129 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen)", se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Potrivit sursei citate, polițiștii români au pus în aplicare nouă mandate europene de arestare, au depistat 79 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și patru persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

„De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 23 de autoturisme ce erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 11 documente, 4 plăcuțe și 6 certificate de înmatriculare, semnalate de statele membre. Totodată, 78 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Inspectoratul General al Poliției Române", mai informează IGPR.

Din cele 78 de persoane, 32 erau urmărite de Poliția Română în baza unor mandate europene de arestare, 16 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar trei persoane erau semnalate dispărute de autoritățile române.

Partenerii din statele membre au identificat patru autovehicule semnalate, cinci documente și un certificat de înmatriculare, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, mai spune comunicatul.Sursa: politiaromana.ro
Sursa foto: oltenitainfo.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii