Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

11 percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

ro

11 Aug, 2016 18:10 1205 Marime text
Poliţiştii din Botoșani și cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliției Române au ridicat peste 40.000 de țigarete în urma a 11 percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 240.000 de lei, prin contrabandă. 

La data de 11 august, poliţiştii de investigare a criminalității economice și cei de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Botoşani au efectuat 11 percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Dorohoi şi cei ai Secţiei nr.4 Poliţie Rurală Dorohoi.

Perchezițiile au fostrealizate simultan, la imobile din municipiul Botoşani şi municipiul Dorohoi şi au vizat cinci persoane bănuite de contrabandă.

De asemenea, poliţiştii au efectuat verificări la două societăţi comerciale, deţinute de două dintre persoanele bănuite.

În urma perchezițiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 40.360 de ţigarete, provenite din Republica Moldova, Ucraina şi Duty Free.

De asemenea, poliţiştii au ridicat mai multe recipiente netimbrate şi neetichetate corespunzător, care conţineau un lichid incolor, cu puternic miros de alcool etilic, pentru care persoanele percheziţionate nu deţineau documente legale de provenienţă, cercetările fiind extinse sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Una dintre persoanele în cauză este bănuită că desfăşura activităţi de comerţ cu produse alimentare şi nealimentare, fără a deţine documente de provenienţă pentru marfă şi fără a înregistra în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, magazinul nefiind dotat cu casă de marcat fiscalizată.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 240.000 de lei.

Două persoane au fost conduse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri procedurale.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii