Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circulatia în intersecţie

ro

12 Jul, 2011 17:37 4286 Marime text

circulatia-in-intersectie.jpgÎn mediul urban cele mai multe accidente se petrec în intersecţii. Asta şi din cauză că cei mai mulţi conducători auto au înţeles că pe verde se poate trece în viteză şi neasigurat, fiindcă e dreptul tău! Când sunteţi pieton uitaţi-vă puţin la cei care trec cu maşinile prin intersecţie, pe verde. Veţi vedea cu spaimă că singura lor grijă este să nu scape culoarea verde, accelerează în orb, merg complet la hazard, cu privirea numai înainte, fără să încetinească la intrarea în intersecţie şi fără să se asigure.

Este suficient unul singur să treacă pe roşu şi iese carnagiu. Este suficient o singură dată să nu audă sirena poiliţiei, pompierilor sau ambulanţei şi iese carnagiu.

Mai jos voi aveţi o schiţă cu etapele în care putem merge mai repede şi cu fazele când trebuie să încetinim pentru asigurare. Important nu e să prinzi verdele cu orice preţ, ci să treci de intersecţie în siguranţă.

Destul de des văd în oglindă cum conducătorul auto din spate se enervează pe mine şi mă înjură fiindcă din mersul puţin grăbit ca să prindem verdele eu încetinesc şi mă asigur. Unii mă şi claxonează, în ideea:

- E VERDE, PROSTULE, NU VEZI?!

Ba văd, dar am văzut şi maşini trecând pe roşu.

Zilele trecute s-a petrecut un accident cumplit într-o intersecţie - un motociclist a intrat pe roşu, s-a izbit de o maşină, a fost proiectat într-un stâlp şi trupul i-a fost rupt în două! (atenţie: unele imagini sunt oribile!)

Deci, ca să mergi în condiţii de siguranţă prin intersecţii, fă aşa:

1) Chiar dacă te grăbeşti să prinzi verde

2) La intrarea în intersecţie încetineşti, uitându-te şi în oglinda retrovizoare să nu te lovească vreun bou din spate care merge în curul tău să prindă şi el verdele

3) Te asiguri cât mai complet, din stânga, din dreapta

4) Te scurgi prin intersecţie cu viteză redusă, controlat, asigurat şi conştient de traficul din jur

5) Accelerezi din nou când nu e niciun potenţial pericol.

www.camionagiu.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii