Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Banias "Candidatura mea, un castig al cetatenilor"

ro

07 Nov, 2008 02:51 1306 Marime text

mircea_banias.jpgPresedintele PD-L Constanta mizeaza pe faptul ca electoratul vrea o schimbare de atitudine a viitorilor parlamentari.

Validat recent in functia de consilier in Consiliul Local Municipal Constanta, liderul democrat-liberal va participa in premiera la scrutinul din 30 noiembrie. In opinia lui Banias, privilegiul de a fi senator se va materializa prin oferirea sansei de a le putea spune celor pe care ii va reprezenta in Parlamentul Romaniei ca problemele le-au fost rezolvate.

Ce proiecte veti promova, ca parlamentar, pentru colegiul in care veti candida?

Toate proiectele pe care imi propun sa le promovez in calitate de parlamentar se subsumeaza unui singur principiu, acela de a privi lucrurile din perspectiva cetateanului, a omului obisnuit. Eu am privilegiul de a candida la aceste alegeri parlamentare din pozitia unui om obisnuit, nu a unui parlamentar. Ca atare, voi promova orice proiect care are la baza o cerere reala, concreta, a cetatenilor, voi fi preocupat sa raspund nevoilor lor. Cu certitudine, proiectele mele se regasesc in programul de guvernare al Partidului Democrat Liberal. Strict pentru colegiul in care candidez, am in vedere proiecte care sa reprezinte solutii pentru copiii si sotiile de navigatori, pentru imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul transporturilor navale si infrastructura portuara, pentru promovarea investitiilor in domeniul portuar si protectia mediului (pastrarea spatiilor verzi, stoparea eroziunii zonei costiere).

Cum veti actiona in cazul in care interesul comunitatii nu coincide cu directiile de actiune ale partidului dumneavoastra?

Este exclus ca acest lucru sa se intample atata vreme cat demersurile mele ca om politic, dar si directiile de actiune ale partidului sunt solutii concrete ale unor nevoi identificate in randul comunitatii. Sunt atat de convins ca solutiile partidului pe care il reprezint apara interesul comunitatii, incat refuz sa iau in calcul o neconcordanta intre acestea doua, care sa dezavantajeze, la un moment dat, o parte sau alta. PD-L si comunitatea sunt, in opinia mea, parteneri cu obiective comune. Noi oferim comunitatii raspunsuri si solutii la probleme cu care se confrunta aceasta in mod real.

De ce v-ar vota oamenii care va intalnesc pentru prima data in campanie?


Pentru ca le voi oferi argumentele pe care le asteapta. Ce pot eu sa le ofer oamenilor care ma intalnesc pentru prima data este exact ceea ce le ofer si celor care ma cunosc. Atentie si incredere, solutii si perspective, acestea sunt elementele prin care le voi atrage atentia asupra mea si a diferentei pe care o pot aduce in vietile lor. M-ar vota pentru ca prima noastra intalnire va fi prilejul unui dialog constant, al unui suport pe termen lung, pe care il pot oferi, nu doar o intalnire punctuala, ocazionata de buletinul de vot. M-ar vota intrucat sunt o alternativa, un om tanar si o sansa ca viata lor sa se imbunatateasca. Timpul in care le pot demonstra acest lucru abia incepe.

Cate deplasari ati facut in colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?


Trec zilnic pe-acolo, sunt omul locului. Nu cantitatea vizitelor mele conteaza, ci calitatea lor. Cunosc problemele colegiului in care candidez, cunosc oamenii si stiu ce asteapta de la senatorul care ii va reprezenta in Parlamentul Romaniei. Vreau sa ii fac pe oamenii din colegiul unde candidez sa beneficieze de toate avantajele unui oras cu potentialul Constantei, oras important pentru Romania, dar si pentru Europa.

Veti da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dvs?

Pentru mine este foarte important sa nu le lezez oamenilor demnitatea, sa le respect onoarea, opiniile si statutul de cetateni onorabili. Faptul ca nu am facut asta pana acum, este o garantie sigura ca nu o voi face nici de acum inainte. Stiu ca fidelitatea lor nu poate fi cumparata, asa cum stiu ca nu asteapta de la noi sacose cu alimente, ci oportunitati care sa le dea posibilitatea sa isi cumpere singuri ce doresc. Oferta pentru electoratul meu este una calitativa, nu cantitativa. Vreau sa le ofer posibilitatea de a simti cu adevarat ca sunt cetateni europeni ai secolului XXI si de a fi mandri ca traiesc in Constanta, indiferent ca sunt tineri sau varstnici.

Ce privilegii personale credeti ca va va aduce functia de parlamentar?

Nu doar declarativ, ci si prin actiuni concrete, PD-L demonstreaza ca vrem sa eliminam privilegiile personale din parlament. Demersul nostru privind Parlamentul Unicameral este graitor in acest sens pentru modificarea imaginii parlamentarului roman. Noi vrem demnitari fara privilegii, egali in fata legii. Singurul privilegiu pe care mi-l doresc in plan personal se identifica, de fapt, cu ceea ce doresc in plan profesional si politic: sa schimb lucrurile in bine, sa imi fac auzita vocea atunci cand ceea ce am de spus este in avantajul comunitatii, al societatii, sa repar imaginea sifonata a parlamentarului care doarme in scaun si sa le redau oamenilor increderea ca alesii lupta cu adevarat pentru interesele lor si ale comunitatii. Privilegiul meu va fi acela de a le putea spune celor pe care ii voi reprezenta in Parlamentul Romaniei ca problemele le-au fost rezolvate.

Daca nu castigati acum, veti mai incerca?

Nu imi pun problema in termeni de a castiga si de a pierde. Candidez acum deoarece stiu ca electoratul ma asteapta. Pornesc optimist in aceasta lupta si consider ca participarea mea in cursa electorala are, in primul rand, scopul de a confirma oamenilor ca exist in oferta politica a judetului, ca sunt pregatit sa le demonstrez ca reprezint o alternativa la ceea ce li se ofera la acest moment, ca le stiu problemele, ca am solutii la ele si pot sa le indeplinesc dorinta de schimbare in bine a vietii lor.

Candidatura mea este un castig al cetatenilor. Ei sunt cei care trebuie sa castige! Daca, pe viitor, vor mai avea nevoie de mine, voi candida iarasi, negresit.

Cu ce bani va finantati campania electorala?

Campania electorala este finantata din surse proprii. Bugetul este alocat de mine si de oameni care cred in mine. Vreau doar sa informez cetatenii si sa intru in dialog cu ei, sa le ofer posibilitatea de a-mi spune ce gandesc. Nu vreau sa ii impresionez cu cate mesaje pot eu sa transmit intr-o luna de campanie si nici cu cate cadouri pot sa le fac. Nu vreau sa ii cumpar, vreau sa ii conving. De aceea, am considerat normal ca finantarea campaniei mele sa fie de fapt o investitie in electoratul meu si in actiunile mele de a comunica in interesul sau.

Daca ati fi implicat intr-un scandal cu tenta sexuala, cum ati gestiona situatia pentru a nu afecta si imaginea partidului din care proveniti?

Sunt inatacabil in loialitatea mea fata de familie si fata de partidul pe care il reprezint. Din partea mea, un astfel de scandal este la fel de imposibil ca si o neconcordanta intre interesele comunitatii si directiile partidului. Viata mea de familie este o certitudine, nu o imagine contextuala, o poza de revista. Singurul mod in care un astfel de scandal poate sa apara este unul artificial, fabricat. Si atunci, nu mai face parte din preocuparile mele sa gestionez o astfel de situatie. Realitatea este argumentul meu in acest subiect, asa ca aceia care ar fi tentati sa fabrice un astfel de scandal e bine sa aiba si reteta demolarii lui. Pentru mine, o astfel de situatie nu are sanse sa depaseasca nivelul unui titlu de ziar de scandal. Concentrarea mea, insa, este pe constructie, nu pe zarva, pe palavrageala si pe mahala.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii