Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristina Dumitrache ,,Oamenii trebuie să îşi aleagă reprezentanţi competenţi!"

ro

08 Dec, 2008 18:59 3362 Marime text

cjc_sedinta_constituire_cristina_dumitrache_02.jpgCandidatul PSD la mandatul de deputat din colegiul nr.3 a pregătit, deja, un proiect legislativ pentru scoaterea din anonimat a obiectivelor turistice.

La doar 28 de ani, Cristina Dumitrache are un CV impresionant. Cunoscătoare a patru limbi de circulaţie internaţională, absolventă a  Cambridge Center for Sixth Form Studies şi a University College of London (Anglia) - studii de afaceri şi limbi străine, deţinătoare a diplomei de licenţă emisă de Universitatea din Bolognia (Italia) în marketing şi pictură, ea lucrează, în prezent, director de marcketing în cadrul unei firme înfiinţate de părinţii săi. În plan politic, ea se află la al treilea test în faţa electoratului. După ratarea obţinerii mandatului de europarlamentar, Cristina Dumitrache este dispusă să renunţe la cel de consilier judeţean, obţinut în vară, pentru a activa în viitorul Legislativ.

Ce proiecte veţi promova, ca parlamentar, pentru colegiul unde candidaţi?

În primul rând voi susţine programul PSD, România Socială. Un program care vine în întâmpinarea nevoile celor mulţi. Mi-am depus candidatura pentru Colegiul nr. 3 care cuprinde localităţile: Băneasa, Cernavodă, Adamclisi, Aliman, Chirnogeni, Ciocârlia, Cobadin, Deleni, Dobromir, Independenţa, Ion Corvin, Lipniţa, Mircea Vodă, Oltina, Ostrov, Peştera, Rasova, Saligny. Ca parlamentar voi avea două axe prioritare: Cernavodă şi Turismul. Cernavodă, unicul oraş nuclear al României, trebuie să beneficieze de anumite facilităţi: compensaţii, energie electrică şi termică ieftine. Reluarea lucrărilor la reactoarele 3 şi 4, înseamnă mai multe locuri de muncă pentru cernavodeni şi nu numai.

Valorificarea potenţialului turistic al judeţului Constanţa este un alt obiectiv prioritar. Am pregătit un proiect de lege intitulat „Legea pentru Promovarea şi Încurajarea Turismului Naţional" căruia îmi place să-i spun  „Legea Patriot". Este o idee care cred că va încânta şi autorităţile din alte judeţe fiindcă, s-o spunem drept, va aduce bani în cele mai îndepărtate comune.  Acesta este menit să scoată din anonimat obiectivele turistice de pe teritoriul judeţului nostru. Cetăţile, siturile arheologice, peşterile, mănăstirile, rezervaţiile naturale, să fie la fel de cunoscute şi vizitate ca staţiunile de pe litoral. Toate aceste atracţii turistice reprezintă o mină de aur pentru constănţenii care trăiesc în judeţ. Am spus-o de multe ori: românii trebuie să-şi cunoască ţara, iar statul trebuie să se implice. Proiectul exact asta face. Implică autorităţile statului, respectiv consiliile judeţene din toată ţara, într-o promovare pe care aş putea-o numi „încrucişată". Ce se întâmplă de fapt? Normativul creează un cadru prin care consiliile judeţene schimbă între ele traseele turistice. Mai mult, autoritatea judeţeană subvenţionează cheltuielile de transport pentru  a putea obţine pachete turistice cât mai ieftine.

Vă dau un exemplu. Eşti din Cernavodă şi vrei să vezi Maramureşul? Vei avea la dispoziţie pachete de 3 zile cu masă, casă, transport asigurate la un preţ cât mai mic. Iar cei din Maramureş vor putea veni aici, în aceleaşi condiţii. Imaginaţi-vă ce frumos va fi! Românii vor cunoaşte acum cu adevărat România!

Avem toate ingredientele necesare: obiective turistice de interes naţional şi internaţional, oameni primitori şi interesul autorităţilor locale pentru dezvoltarea turismului, care înseamnă locuri de muncă, bani la bugetele locale şi bunăstare pentru toţi locuitorii.

Cum veţi acţiona în cazul în care interesul comunităţii nu coincide cu direcţiile de acţiune ale partidului dumneavoastră?

Partidul Social Democrat nu promovează programe împotriva intereselor comunităţii. În calitate de deputat ales de cetăţenii Colegiului nr. 3, mă voi consulta, în primul rând, cu cei pe care-i reprezint.

De ce v-ar vota oamenii care vă întâlnesc pentru prima dată în campanie?

Sunt puţini oamenii care mă întâlnesc pentru prima oara în această campanie. Mulţi mă cunosc din campania pentru europarlamentare şi, cei mai mulţi, mă ştiu în calitate de consilier judeţean. Oamenii mă vor vota pentru că fac parte din echipa care se ţine de cuvânt. Pentru că sunt un tânăr competent, bine pregătit, cu putere şi dorinţă de muncă.

Câte deplasări aţi făcut în colegiu de la data stabilirii lor pentru a vedea realitatea?

Realitatea nu am văzut-o în campanie. Realitatea o cunoşteam întrucât am făcut numeroase deplasări în tot judeţul în ultimele 12 luni. Majoritatea cetăţenilor, cu siguranţă, nu mă văd pentru prima oara în această campanie. Totodată, pe parcursul întâlnirilor cu oamenii, mi-am concentrat atenţia, în mod deosebit, asupra colegiului pe care vreau să îl reprezint şi a nevoilor locuitorilor din această zonă.

Veţi da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dvs?

 Nu cred că pomenile electorale aduc voturi mie sau oricărui alt candidat.

Oamenii trebuie să îşi aleagă reprezentanţi competenţi, care să le apere interesele în Parlamentul României. Sunt convinsă că oamenii s-au săturat de ‚,aleşi" care le dau cu o mână în campanie şi le iau cu zece timp de un mandat.

Ce privilegii personale credeţi ca vă va aduce funcţia de parlamentar?

 Funcţia de parlamentar, în mod normal, nu aduce privilegii personale.

 De îndată ce se va instaura normalitatea şi în România, nu se va mai pune problema existenţei privilegiilor personale pentru un parlamentar, care este ales să reprezinte interesele cetăţenilor, nu interesele proprii.

Dacă nu câştigaţi acum, veţi mai încerca?

Pentru mine, nu este un joc la ‚,loz în plic": câştig sau nu câştig? Mai încerc sau nu mai încerc? Participarea mea la viaţa politică s-a produs gradual. Sunt membru PSD din 2001, în noiembrie 2007 candidam pentru funcţia de europarlamentar şi, în iunie 2008, am fost aleasă consilier judeţean şi şefa Comisiei de turism. Ca orice tânăr determinat, sunt convinsă că am un rol important în procesul schimbării.

Dacă aţi fi implicată într-un scandal cu tentă sexuală cum a-ţi gestiona situaţia pentru a nu afecta şi imaginea partidului din care proveniţi?

Nu iau în calcul cum aş putea gestiona o situaţie de acest gen pentru că, mai mult ca sigur, nu o să fiu implicată într-un astfel de scandal.

În mod bizar, totuşi, am observat că, la noi în ţară, un astfel de scandal pare să ajute mai degrabă decât să afecteze imaginea cuiva, fie el şi un partid.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gabriel Mascas 04 Apr, 2009 05:57 Dna Cristina Dumitrache Crezi ca acest impresionant CV afisat cu generozitate este compatibil cu acest"partid"execrabil care a dus tara in ruina intelectuala si economica ? Din raspunsurile dtale in interviul de mai sus nu vad mai mult decit au facut inaintasii PDSR. Si oportunistii !!!