Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manuela Mitrea „Ştiu ce am de făcut şi ştiu cum să fac!“

ro

10 Nov, 2008 22:35 3707 Marime text

mitrea.jpgCandidat cu ambiţii mari pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul 8, Manuela Mitrea, intrată în cursa de la sfârşitul lunii, este de părere că nu contează ce scrie pe buletin sau unde te-ai născut, „contează să pui suflet în ceea ce faci şi să laşi ceva în urma ta“

Ca parlamentar de Mehedinţi, s-a implicat în viaţa comunităţii, contribuind la punerea în aplicare a unor proiecte importante pentru comunitatea locală: locuinţe ANL, o sală polivalentă, cinci săli de sport în judeţ, construcţia unei eurogări. „Mă sună oamenii din zonă şi-mi spun că sunt printre puţinii parlamentari care au făcut ceva pentru judeţul lor. Eu vorbesc pe chestiuni concrete, pe care am avut forţa să le fac“, apreciază soţia fostului ministru al Transporturilor.

Ce proiecte veţi promova, ca parlamentar, pentru colegiul în care veţi candida?

Sunt foarte multe proiecte pe care le am în plan. Am mai spus acest lucru şi am să spun că cele din Colegiul numărul 8 - Soveja, Dezrobirii, Inel 2 - vor fi proiectele mele  prioritare. Dar asta nu înseamnă că eu nu o să mă implic în celelalte proiecte. Dacă va fi nevoie de o lege, de exemplu, pentru cetăţenii din Cernavodă, mă voi implica, însă cu precădere am să mă aplec mai mult asupra problemelor celor din colegiul meu. Pe lângă proiectele pe care le am, în perioada următoare am să culeg şi altele de la cetăţeni. Unul dintre proiectele de care mă voi preocupa în special face referire la acea „gâtuire“ vizavi de Institutul de Marină. Acolo există trei proprietari care nu au vrut să fie expropriaţi şi care ne provoacă nouă, tuturor, probleme în trafic. Vreau să discut cu ei, să le explic că este o chestiune de interes public, bineînţeles cu despăgubirea la justa lor valoare. Mai există un alt proiect, un parc de 10 hectare, din zona Soveja, care va avea o Ţară a Piticilor şi un pavilion pentru bătrâni. În legătură cu proiectul care vizează reabilitarea termică a blocurilor din Constanţa. Din 80 de blocuri pentru care primăria a pus partea ei de bani, Guvernul nu a dat curs decât pentru două cereri. Cu mine în Parlament, toate cererile vor fi aprobate! Cu mine nu se joacă nimeni, mai ales că nu dă Guvernul toţi banii!
Referitor la şoseaua de centură, la autostrada şi la podul de la fabrica de pâine - rămase în acelaşi stadiu ca în 2004, chiar dacă nu ţin de colegiul meu, mă voi implica astfel încât acestea să fie definitivate în mandatul ce urmează. Am şi un proiect de suflet, aflat deocamdată pe hârtie: o fundaţie pe care am construit-o alături de doi oameni dragi mie, Nicu Alifantis şi Radu Mazăre, prin intermediul căreia voi ridica un cămin de bătrâni, cu o capacitate de aproximativ 300 de locuri, pentru cei care nu mai au pe nimeni. Am o mare sensibilitate pe acest domeniu şi mă voi implica întru totul. 

manuela_mitrea_01red.jpgDe ce v-ar vota constănţenii care vă văd pentru prima dată în campanie?

Opt ani, cât am fost parlamentar de Mehedinţi, am lăsat foarte multe lucruri concrete. Mă sună oamenii din zonă şi-mi spun că sunt printre puţinii parlamentari care au făcut ceva pentru judeţul lor şi nu sunt de loc din zonă. Nu contează ce scrie pe buletin sau unde te-ai născut. Contează să pui suflet în ceea ce faci şi să laşi ceva în urma ta. Eu le pot spune doar că se pot baza pe mine! Şi spun asta din tot sufletul, pentru că ştiu ce am ce făcut şi ştiu cum să fac! Poate contracandidaţii mei vor considera un contra-atu faptul că sunt soţia lui Miron Mitrea. Eu consider asta, din contră, un atu. Constănţenii ştiu ce a făcut Mitrea pentru Constanţa când era la Ministerul Transporturilor. Şi eu nu eram deputat de Constanţa atunci. Gândiţi-vă cât sprijin aş avea din acea parte, dacă aş fi deputat. Sunt mândră că sunt soţia lui Mitrea.

Cum veţi acţiona în cazul în care interesul comunităţii nu coincide cu direcţiile de acţiune ale partidului dumneavoastră?

Nu cred că aş fi pusă într-o situaţie de acest gen. Este un scenariu SF ca eu să am un proiect pe care să nu mi-l sprijine partidul din care fac parte. Aici, la Constanţa, avem o echipă şi am dovedit asta.

Câte deplasări aţi făcut până la acest moment în colegiul dvs.?

Am făcut multe deplasări în colegiu, dar nu suficiente, după părerea mea. Am de gând, de fapt, să merg din uşă în uşă. Nu ştiu fizic dacă am să cuprind tot colegiul, însă am această ambiţie, să cunosc oamenii la ei acasă. Mi-am propus să depăşesc 5.000 de familii vizitate. În general, când îmi propun ceva, chiar reuşesc.

Veţi da aşa-zisele pomeni electorale?

Dacă este o sacoşă care cuprinde o brichetă, un pix, chestiuni care se folosesc în campanie... da, le voi da, pentru că se folosesc în campanie, sunt materialele mele promoţionale şi aşa este normal. Nu mă văd în postura de a da sacoşe de alt gen. Mă pun în locul celui de dincolo de uşă. Eu m-aş simţi jenată şi nu ştiu ce aş spune omului respectiv. Nu i-aş trânti uşa în nas, însă sunt un om de bun simţ. În Constanţa nu cred că oamenii au nevoie de uleiul şi zahărul electoral. Fiind vorba de uninominal, contează şi partidul şi persoana. Cred că voturile nu se vor da pe sacoşe.

Ce privilegii personale vă aduce mandatul de parlamentar?

Nu există privilegii, nu cred că am vreun coleg care să candideze pentru privilegii. Sunt în politică pentru că îmi place să fac politică şi o fac din tot sufletul. Eu vorbesc pe chestiuni concrete, pe care am avut forţa să le fac. Nu candidez pentru privilegii.

Dacă nu câştigaţi acum, veţi mai încerca?

Când mergi la o luptă, mergi cu ideea că vei câştiga. Nimeni nu merge 100% la reuşită. Eu sper să reuşesc. Îmi şi place ideea de vot uninominal, pentru că mi se pare mult mai la îndemâna cetăţeanului să te ştie, să te cunoască, să vină să te tragă şi de mână, dacă nu ţi-ai respectat promisiunile.



Cu ce bani vă finanţaţi campania?

Din propriile mele surse, nu am nevoie de alte surse adiacente.

Dacă aţi fi implicată într-un scandal cu tentă sexuală, cum aţi gestiona situaţia astfel încât imaginea partidului din care proveniţi să nu fie afectată?

Este o situaţie în care nu m-aş putea regăsi vreodată. Nu aş vrea să comentez.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii