Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Valu lui Traian, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

ro

09 Mar, 2022 10:06 1371 Marime text
 
 
Cu ocazia „Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989“, Primăria Valu lui Traian, prin intermediul primarului Florin Mitroi, a transmis următorul mesaj de comemorare a  victimelor regimului comunist:
 
 
În aceste vremuri de incertitudine pe care nu credeam că le vom trăi vreodată, parcă se impune mai mult ca niciodată să ne îndreptăm gândul către cei care au luptat în trecut, crezând cu tărie în cauza pentru care luptau și având tăria de caracter necesară pentru a își expune în lupta pieptul în care bătea o inimă vitează. Canalul Dunăre Marea Neagră este un obiectiv de importanță enormă pentru zona noastră și utilitatea sa este incontestabilă. Din păcate însă, a fost construit într-o perioadă plină de durere și sacrificiu. Printre cei pe care îi comemorăm pe 9 martie se enumeră și profesori de teologie, monahi, intelectuali creștini, preoți si chiar studenți, care au fost anchetați, arestați, unii aruncați în închisori și trimiși ulterior să lucreze la Canalul Dunăre - Marea Neagră. Pentru regimul politic de stat de atunci, ei erau considerați periculoși, deși acuzațiile erau total nefondate. Am însă speranța că urmașii celor care au muncit cu mâinile goale la construirea lui își ridică acum cu mândrie capul, făcând cinste familiilor și țării lor. Cât despre cei ce nu mai sunt printre noi... Dumnezeu să îi odihnească în pace.
 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 



Citește și:
De la Memorialul Sighet la Memorialul Poarta Albă (VIDEO)

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului roman. 9 martie - Ziua Detinuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari