Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Ovidiu, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

ro

09 Mar, 2022 11:05 2067 Marime text


 Cu ocazia „Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989“, Primăria Ovidiu, prin intermediul primarului George Scupra, a transmis următorul mesaj de comemorare a  victimelor regimului comunist:
 
În această zi de amintire a chinurilor prin care au trecut, a luptei necontenite pentru  libertate, a destinului nedrept, gândurile mele merg spre bunicii mei, care în iunie 1951 au fost deportați din Timișoara în Câmpia Bărăganului, ținut aspru atât iarna, cât și vara. Au fost aduși împreună cu cei patru copii, dintre care tatăl meu, astăzi în vârstă de 74 ani, avea atunci aproape patru ani. Bunicul soției mele a fost închis 12 ani la penitenciarul din Aiud, Jilava, Ostrov, în mină și în Insula Mare a Brăilei, între anii 1952 - 1964.

Am crescut în familie cu foști deținuți politici, oameni ce nu au cunoscut nici frica și nici trădarea. Mi-au spus lucruri greu de închipuit sau de povestit, însă nu au încetat niciodată să spere și să creadă, fiind ghidați de lumină și credință. Toate acestea m-au format ca om, marcându-mi în mod pozitiv viziunea despre lume, libertate, diversitate de opinie, iubire de patrie și neam.

Vă felicit pentru acest demers mediatic, de aducere aminte a deținuților politici anticomuniști, încheind cu însăși dorința lui Ovidiu, poetul exilat: „Partea cea mai bună din voi, cea nemuritoare, / Să fie purtată deasupra stelelor! /Numele vostru nu va pieri!“
 
 



Citește și:
De la Memorialul Sighet la Memorialul Poarta Albă (VIDEO)

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului roman. 9 martie - Ziua Detinuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari