Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Hârșova, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

ro

09 Mar, 2022 16:40 3858 Marime text

 
Cu ocazia „Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989“, Primăria Hârșova, prin intermediul primarului Viorel Ionescu, a transmis următorul mesaj de comemorare a  victimelor regimului comunist:
 
În fiecare an, de 9 martie, onorăm deținuții politici care au suferit numeroase acte de represiune, abuz și violență din partea regimului comunist.
Comemorarea victimelor are, printre altele, rolul de a prezenta generațiilor viitoare o imagine obiectivă și neidealizată a impactului pe care comunismul l-a avut asupra țării noastre.

Hârșova (Formațiunea 0334 Vadul Oii) a fost una dintre cele mai importante zone pentru organele de Securitate ale vremii, fiind destinată deținuților legionari, cu antecedente politice, care aveau condamnări de la 3 luni la 25 de ani. Aici a fost, de altfel, și locul în care mulți artiști, țărani și intelectuali au suferit înainte de a-și găsi sfârșitul. În acest sens, memorializarea este esențială în împăcarea cu trecutul problematic al orașului nostru și al României, oferind totodată dreptate simbolică și susținere pentru victimele și supraviețuitorii abuzurilor comuniste.

Este de datoria noastră, a tuturor, să ne asigurăm că suferința celor nedreptățiți în perioada 1944-1989 nu va fi uitată și trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că astfel de abuzuri nu vor mai avea loc.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 


Citește și:
De la Memorialul Sighet la Memorialul Poarta Albă (VIDEO)

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului roman. 9 martie - Ziua Detinuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari