Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Crușoveanu, deputat PNL, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

ro

09 Mar, 2022 12:35 1593 Marime text
 
  
Cu ocazia „Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989“, deputatul PNL Marian Crușoveanu a transmis următorul mesaj de comemorare a  victimelor regimului comunist:
 
Pe 9 martie, în ziua Sfinților 40 de Mucenici, îi comemorăm pe deținuții politici anticomuniști din perioada 1944-1989. Importanța deosebită pe care această zi o are este de a cinsti memoria românilor care au crezut în democrație și libertate, zdrobiți de un sistem drastic.
 
Pe lângă eforturile făcute la nivel parlamentar, este de apreciat faptul că publicația ZIUA de Constanța face demersuri pentru a aduce în prim-plan publicului ororile comunismului, mai ales destinele frânte ale unor români, prin penitenciarele și lagărele de muncă forțată.
 
Merită cinstită povestea acestor oameni jertfiți pentru idealul libertății. Curajul și rezistența oamenilor din diferite categorii sociale de a înfrunta regimul comunist reprezintă o poveste care merită povestită mai departe. În contextul actual, când Ucraina este călcată cu șenile și bombe, putem înțelege cât de scumpă este libertatea în fața unui monstru.
 
Acest subiect merită exploatat aici, la noi în Dobrogea, ca o înfruntare a trecutului și ca un model de a scoate la lumină destinul tragic al unor oameni care au crezut în valorile creștine și democratice și care au iubit libertatea.
 

Sursa foto: vice.com/ Credit foto Adina Florea



 

Citește și:
De la Memorialul Sighet la Memorialul Poarta Albă (VIDEO)

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului roman. 9 martie - Ziua Detinuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)
 
 
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari