Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Tulcea, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

ro

09 Mar, 2022 00:00 1574 Marime text
 
 
Cu ocazia „Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989“, Consiliul Județean Tulcea, prin intermediul președintelui Horia Teodorescu, a transmis următorul mesaj de comemorare a  victimelor regimului comunist:
 
 
În această perioadă extrem de tensionată , când întreaga lume își îndreaptă atenția către granița de est a României, ne simțim recunoscători  pentru oportunitatea de a face parte din lumea liberă occidentală.

Dar libertatea de care ne bucurăm astăzi nu a venit fără costuri uriașe pentru țara noastră și pentru generațiile anterioare.

Victimele regimului comunist ne-au învățat prețioasa  lecție a  patriotismului și ne-au facilitat accesul  căte România modernă  a anului 2022.

Rezistența anticomunistă a fost piatra de temelie a devenirii statului liber, iar celor care s-au opus regimului comunist trebuie să le mulțumim pentru faptul că astăzi românii nu sunt prinși în conflictul armat care se desfășoară la mică distanță de noi.

Este de datoria noastră, așadar, să onorăm memoria oamenilor care au suferit, dar au rezistat, care au prevăzut un viitor luminos pentru România și care s-au sacrificat pentru ca noi astăzi să fim cu adevărat liberi.

Cinste acestor adevărați eroi români!   


Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
 
 

Citește și:

De la Memorialul Sighet la Memorialul Poarta Albă (VIDEO)

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului roman. 9 martie - Ziua Detinuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari