Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Mediocritate și Excelență", de Petre T. Frangopol (volumul III)

ro

28 Jun, 2019 15:32 1963 Marime text
An: 2008


„Pe Petre Frangopol îl doare cu adevărat soarta învățământului superior și a cercetării științifice din România”, scrie Mihai Creangă în prefața celui de-al treilea volum al „Radiografiei științei și învățământului din România”.
Volumul de față reunește articolele din perioada ianuarie 2006 - mai 2007 publicate în paginile suplimentului săptămânal „Aldine”, creat și coordonat de jurnalistul Mihai Creangă, ce apărea vinerea în ziarul „România Liberă”.
De asemenea, volumul cuprinde şi articole publicate în: Revista de Politica Ştiinţei şi Scientometrie (editată de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior-CNCSIS), Curierul de Fizică (publicaţie a Societăţii Române de Fizică şi a Fundaţiei Horia Hulubei), Revista de Chimie (Bucureşti), revista lunară Market Watch şi cotidianul Monitorul din Iaşi, toate în intervalul 2001-2008.
Articolele se referă în special la situaţia învăţământului şi cercetării ştiinţifice româneşti. „Învăţământul românesc este ineficient, nerelevant, inechitabil şi de slabă calitate, iar cercetarea din ţara noastră se află (şi în 2008!), la coada clasamentelor internaţionale”, sublinia raportul Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării din 12 iulie 2007.
 
Volumul are 371 de pagini și poate fi descărcată de mai jos. Dimensiune fișier: 20,1 MB. 
 
Citește în format integral

335


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari