Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea culturală Expoziție dedicată ctitorului Tulcei moderne

ro

15 Nov, 2021 00:00 2142 Marime text

 
  • Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea găzduiește expoziţia ”Ștefan Borș o personalitate în slujba dobrogenilor și a Dobrogei”

Începând cu 14 noiembrie 2021, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea, va putea fi vizitată expoziţia ”Ștefan Borș o personalitate în slujba dobrogenilor și a Dobrogei”.
 
Inițiativa aduce în prim-plan o importantă personalitate nord- dobrogeană, ing. Ștefan Borș care, în cele trei mandate de primar, între anii 1894-1911,a rămas în memoria localnicilormai cu seamă pentru vasta activitate in domeniul construcțiilor și reabilitării unor clădiri reprezentative pentru județul Tulcea: a construit nu mai puțin de 14 școli, 12 biserici, 3 cazărmi, 3 spitale și Palatul Pescăriilor.
 


Stabilit la Tulcea la sfârșitul secolului al XIX-lea, în contextul noilor realități apărute după integrarea Dobrogei în granițele statului român, în cei 43 de ani petrecuți în oraș, a îmbinat activitatea antreprenorială cu cea administrativă și politică, dând dovadă de pricepere și discernământ, apărând cu demnitate interesele tulcenilor, bucurându-se de respectul și aprecierea acestora.
 
Expoziția, deschisă în perioada noiembrie 2021- mai 2022, va cuprinde documente, fotografii, ziare, cărți poștale originale sau reproduceri de epocă, ce oferă informații despre viața privată și profesională a lui Ștefan Borș, din perioada 1884-1928.
 
Citește și:

„Tulcea cultural – loc de pescuit cultură tulceană”


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari