Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaAcademică Dezbateri despre calitatea vieții și inegalitățile sociale, sub egida Academiei Române

ro

10 Nov, 2021 00:00 1899 Marime text
  • Institutul de Cercetare a Calității Vieții al Academiei Române organizează o conferință internațională despre inegalitățile sociale și calitatea vieții
Între 15 și 19 noiembrie 2021, Institutul de Cercetare a Calității Vieții al Academiei Române (ICCV) în colaborare cu Asociația Română de Sociologie (ARS) vor organiza conferința online intitulată „Inegalitățile sociale și calitatea vieții”.
Evenimentul se numără printre dezbaterile științifice propuse periodic de ICCV, cu privire la principalele probleme sociale românești.
În acest an, se dorește oferirea unui spațiu de dialog interdisciplinar privind posibile soluții pentru reducerea polarizării sociale și a decalajelor în dezvoltare.



„Credem că actualul climat economic și social-politic, rezultat al unei succesiuni de crize de naturi diferite, este o provocare pentru societățile contemporane. Ne bucurăm de participarea unor invitați de prestigiu de la Universitatea Sapienza din Roma, Universitatea din Varșovia, Universitatea din Glasgow și Universitatea din Ottawa, precum și de interesul larg pe care evenimentul nostru l-a suscitat în mai multe centre universitare și de cercetare, din România și din străinătate. Cele peste 90 de comunicări înscrise abordează teme precum răspunsul autorităților la contextul pandemic COVID-19, al modului de receptare a acestor măsuri sau a schimbărilor produse în diverse domenii ale vieții, ca și perspective mai generale, privind răspunsul politicilor sociale la inegalitățile sociale și economice, precum și situația unor grupuri sau domenii de risc în ce privește calitatea vieții.”

Din cauza contextului pandemic, evenimentul are loc online, în limbile română și engleză, ceea ce reprezintă, de fapt, o oportunitate pentru publicul larg de a participa nemijlocit la dezbateri academice de interes, fără nici o înregistrare prealabilă.
Puteți găsi detalii privind conferința aici.
 
#DobrogeaAcademică
#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualităţii româneşti 
 
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanţa, are ca obiectiv conectarea comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti - Academia Română.
Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituţii de educaţie şi cultură constănţene, prin #DobrogeaAcademică se doreşte, pe de o parte, readucerea în atenţia comunităţii a relaţiei Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, porneşte de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitaţia de a conferenţia despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanţa îşi propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualităţii româneşti, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.

Sursa foto: acad.ro

Citește și:
#DobrogeaAcademică: Horia Hulubei - 125 de ani de la naștere

#DobrogeaAcademică: Pentru medici și pacienți, deopotrivă – prelegerea doctorului Irinel Popescu, despre cercetarea medicală românească
 
 
 
 
 
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari