Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#citeșteDobrogea La mulți ani, Mircea Tegzeşiu!

ro

19 Oct, 2021 00:00 2179 Marime text

  • Îl aniversăm, la 19 octombrie, pe Mircea Tegzeșiu
 
Astăzi, este ziua de naștere a lui Mircea Tegzeşiu, consultantul artistic al Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".
 
Născut la 19 octombrie 1957, în Șimleul Silvaniei, el a devenit constănţean după absolvirea Conservatorului din Cluj, alegând să se alăture tânărului colectiv al Orchestrei Simfonice din urbea tomitană, condusă pe vremea aceea de Paul Staicu.
 


Ca și cornist, a avut câteva momente de vârf, apreciate de public și de critici, în care a evoluat ca solist în concerte și recitaluri.
 
După 1992, când a fost nevoit să renunțe la cariera de instrumentist, a rămas în Filarmonică, ca secretar muzical și apoi consultant artistic. A stat prin urmare, în ultimele trei decenii, de veghe la bunul mers al orchestrei simfonice de la Constanţa și la promovarea actului liric în spațiul pontic.
 
Pe 12 iunie 2018, în cadrul evenimentului „Incredibila memorie a teatrului constănţean“, Mircea Tegzeșiu a fost onorat cu medalia „Jean Ionescu“, o scrisoare de mulţumire din partea Primăriei Municipiului Constanţa şi placheta #RespectTeatru oferită de Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Harul și pasiunea pentru muzică i-a transmis-o și fiului său, Sebastian, care este deja un reputat violonist, cu o carieră de prestigiu peste hotare.


Sursă foto: facebook/mircea tegzesiu
 
Citeşte şi:

#RespectTeatruMedalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru Mircea Tegzeşiu (galerie foto)
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari