Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Istoria Dobrogei“ de Adrian Rădulescu şi Ion Bitoleanu

ro

03 Oct, 2018 09:04 7172 Marime text







Lucrare extrem de valoroasă, unicul volum de „Istoria Dobrogei“ are ca autori doi istorici de seamă ai acestui ținut - Adrian Rădulescu și Ion Bitoleanu.
Întrucât această lucrare s-a tipărit într-un tiraj restrâns, chiar dacă s-a bucurat de două ediții, se numără printre cărțile rare ale Dobrogei și, tocmai de aceea, am considerat mai mult decât necesară digitalizarea sa, spre a fi oferită tuturor celor interesați.
„Autorii s-au străduit să redea cât mai fidel realitatea istorică a acestui spațiu românesc, transdunărean. Au făcut-o cu preocuparea permanentă de-a marca trecutul Dobrogei contextului național - în ansamblul său - altfel am fi putut cădea în păcatul regionalizării. Deci nici pe departe nu se poate vorbi de o decupare a patrimoniului istoric dobrogean pe care îl vedem indisolubil legat de toate celelalte provincii românești, intra și extracarpatice. (...)
Demersul istoric realizat în acest volum se adresează tuturor acelora care doresc să se edifice despre ce înseamnă Dobrogea, cu specificul său, însoțit adesea de bogăția patrimonială ilustrată azi în muzee, cuprins de imensul bagaj de componente spirituale, care a dus la edificarea ființei noastre religioase: să nu uităm o clipă că de pe acest pământ a iradiat cu forță credința creștină adusă și sintetizată la începuturi, de Sfântul Apostol Andrei“
(din Cuvânt-înainte al cărții „Istoria Dobrogei“, semnat de autori).
 
Acest volum face parte din Biblioteca Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

Lucrarea integrală are 534 de pagini și poate fi descărcată mai jos - dimensiune fișier 42.1 MB
Citește în format integral

1611


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari