Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Medgidia-100 de ani de istorie”, de Adrian Ilie

ro

17 Nov, 2020 18:02 3519 Marime text

Publicat cu ocazia Centenarului desăvârșirii unității naționale a statului român și împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la România, lucrarea „Medgidia-100 de ani de istorie” este un album-document ce ilustrează ultimul veac de existență al orașului din inima Dobrogei

Cartea profesorului dr.Adrian Ilie face parte dintr-o serie mai largă de lucrări dedicate orașului natal și este scoasă în format bilingv, în limba română și engleză, având, în plus, argumente introductive traduse în franceză, germană și turcă.

Subintitulat „Oameni, locuri, fapte. Trecut și prezent” volumul adună, în cele 200 de pagini, mărturii despre devenirea Medgidiei, de la începutul secolului XX și până în zilele noastre, trecând prin perioada interbelică, perioada comunistă și cea postdecembristă.

Materialul ilustrativ bogat se poate constitui într-un instrument ştiinţific, dar şi într-o lucrare de popularizare a imaginilor, fotografiilor şi documentelor ce aparţin istoriei dobrogene şi istoriei Medgidiei.


Lucrarea integrală are 224 pagini și poate fi descărcată mai jos, în format PDF - dimensiune fișier 9,5 MB

  Citește în format integral

1206


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari