Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac terorist islamist în Norvegia asupra unui club gay

ro

26 Jun, 2022 11:33 1429 Marime text
  • Norvegia plănuieşte să comemoreze victimele unui atac considerat terorist şi comis în capitală în primele ore ale dimineţii de sâmbătă, cu un serviciu memorial duminică la Oslo, relatează DPA.

Atacul, în care autorul a tras mai multe focuri de armă în diferite locaţii, inclusiv un popular club gay sâmbătă dimineaţă, a făcut doi morţi şi peste 20 de răniţi. Serviciile de informaţii PST norvegiene consideră împuşcăturile trase ca un atac terorist islamist.

Prinţul moştenitor Haakon al Norvegiei şi prinţesa moştenitoare Mette-Marit plănuiesc să participe la serviciul memorial duminică dimineaţă în Catedrala din Oslo, alături de prim-ministrul Jonas Gahr Store, potrivit canalului NRK.

"Acest lucru zdruncină întreaga noastră societate", a declarat reprezentanta Bisericii Kristin Gunleiksrud Raaum, potrivit NRK. "Cei dintre noi care suntem gay trebuie să avem acum parte de solidaritate şi sprijin din partea tuturor celorlalţi", a adăugat ea.

London Pub - ţinta principală a atacurilor - este un club de noapte popular frecventat de persoane gay la Oslo din 1979. Pe website-ul său, clubul se descrie ca un loc cu o "atmosferă complet unică. Aici fiecare poate fi el însuşi şi acceptat pentru asta", notează DPA.

Multe persoane erau acolo vineri noapte şi la primele ore ale zilei de sâmbătă, înaintea unei uriaşe parade Pride planificate sâmbătă după ce a fost anulată în ultimii doi ani din cauza pandemiei.

Parada Oslo Pride a fost anulată din nou sâmbătă dimineaţă, pe fondul atacurilor şi va fi reprogramată pentru o dată ulterioară.

Sursa AGERPRES

Ciește și: EditorialRomânia, împărțită în două tabere. Cât de normal este „Marșul Normalității”?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii