Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni condamnaţi la 22 de ani de puşcărie pentru infracţiuni electronice

ro

27 Jul, 2012 01:00 4573 Marime text
carderi-bancomat.jpgPatru constănţeni acuzaţi de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti de falsificare a instrumentelor de plată electronică, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos au fost condamnaţi la puşcărie. Doar unul dintre ei a scăpat, ca prin urechile acului, el primind trei ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.

carderi-TribunalulBucuresti.jpgOrganele de anchetă arată că, în perioada 10 - 19 decembrie 2011, Ionuţ Marius Turcin, Răzvan Dormidont Popa şi Nicolae Cosmin Olaru, împreună cu Mihai Ghiurco, ar fi montat dispozitive de copiere a cardurilor bancare pe mai multe ATM-uri din municipiul Bucureşti şi din localităţile Călăraşi, Buşteni, Sinaia şi Predeal „(...) pentru poziţionarea cărora au folosit carduri inscripţionate cu informaţii bancare obţinute fraudulos, iar ulterior informaţiile astfel obţinute le-au transmis către alte persoane, în vederea efectuării de retrageri frauduloase în afara ţării. Pentru poziţionarea corectă a dispozitivelor instalate inculpaţii au folosit un card bancar falsificat ce a fost găsit asupra inculpatului Ghiurco Mihai, iar cu ocazia citirii datelor respectivului card s-a constatat că acesta avea pe banda magnetică inscripţionate informaţii şi date ale unui card emis de o bancă dintr-o altă ţară", se mai arată în cercetarea procurorilor. La finele percheziţiilor de la Constanţa, oamenii legii au ridicat mai multe echipamente electronice.

Trimişi în judecată pe data de 13 iunie, cei patru inculpaţi au fost condamnaţi în urmă cu puţină vreme de judecătorii Tribunalului Bucureşti. Mihai Ghiurco a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de şapte ani, care se va calcula cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Judecătorii au constatat că Mihai Ghiurco a fost reţinut şi arestat preventiv în prezenta cauză de la data de la 19 decembrie 2011. Marius Ionuţ Turcin a primit opt ani de închisoare, Răzvan Dormidont Popa a fost osândit la şapte ani, în timp ce Cosmin Nicolae Olaru a luat patru ani. Cele trei pedepse mai sus precizate se vor execută în regim de detenţie. Cei patru bărbaţi au fost obligaţi, în solidar, să plătească 16.386,63 de lei cu titlu de daune materiale, în favoarea părţii civile Banca Comercială Română SA, şi 4.889,56 lei, cu titlu de daune materiale, în favoarea părţii civile BRD - Groupe Societe Generale. Decizia luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii