Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Austria Milioane de persoane care nu s-au vaccinat împotriva COVID vor fi plasate în carantină

ro

14 Nov, 2021 16:01 1991 Marime text
  • Milioane de persoane din Austria care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19 vor intra în carantină începând de luni.

Austria plasează în carantină, începând de luni, milioane de persoane care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, în încercarea de a face faţă creşterii numărului de infecţii la niveluri record, a anunţat duminică cancelarul austriac Alexander Schallenberg, informează Reuters, citat de Agerpres.

"Trebuie să creştem rata vaccinărilor. Este ruşinos de scăzută", a declarat Schallenberg într-o conferinţă de presă la care a anunţat noile măsuri, după o videoconferinţă cu guvernatorii celor nouă provincii ale Austriei.

"Situaţia este serioasă. Al patrulea val (al pandemiei de coronavirus) ne afectează din plin. Acest lucru se întâmplă din cauza variantei Delta (a virusului), dar şi din cauza ratei scăzute de vaccinare", a mai spus cancelarul austriac, citat de EFE.

Măsura va fi adoptată duminică noapte de legislativul de la Viena, va intra în vigoare de luni, pentru o perioadă iniţială de 10 zile şi va afecta circa două milioane de oameni. Există opţiunea prelungirii acestei măsuri.

Aproximativ 65% din populaţia Austriei este vaccinată cu schema completă împotriva coronavirusului, una dintre cele mai scăzute rate din Europa occidentală, aminteşte Reuters.

Potrivit noilor măsuri, persoanele nevaccinate vor putea ieşi din casă doar pentru anumite activităţi considerate vitale.

Autorităţile din Austria vor efectua controale pentru a verifica respectarea măsurilor. Cei care nu vor respecta noile reguli  riscă amenzi de până la 500 de euro pentru persoanele fizice şi de până la 3.600 de euro pentru companii, precizează EFE.
 
Sursă foto: Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii