Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Proiect pentru scăderea TVA de la 19% la 5% pentru motorină, benzină și GPL

ro

21 Feb, 2022 15:54 1651 Marime text


USR a depus luni un proiect de lege pentru reducerea preţurilor la carburanţi prin scăderea TVA de la 19% la 5%, a anunţat deputata Cristina Prună.

„USR depune astăzi un proiect de lege pentru scăderea preţului la carburant, prin scăderea TVA de la 19% la 5%. Dacă actuala coaliţie ar adopta acest proiect de lege, atunci preţurile ar reveni la nivelul celor de anul trecut.


Vedem cum din ianuarie încoace preţurile la carburant practic au explodat. Am ajuns să plătim la pompă şi peste 7 lei litrul de benzină. Mai mult de jumătate din acest preţ reprezintă acciză şi TVA, care se duc tot la stat, deci principalul câştigător al acestor creşteri de preţuri la carburant este tot statul român. Asta se vede într-o diminuare a nivelului de trai al românilor", a arătat ea, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Deputatul USR Claudiu Năsui a subliniat că statul este "principalul" beneficiar al creşterii preţurilor. El a menţionat că românii se confruntă cu scăderea puterii de cumpărare.

„Guvernul nu are decât două opţiuni. Fie strânge el cureaua, fie strâng românii cureaua. În faţa acestor opţiuni, noi alegem să strângă guvernul cureaua. Trebuie să îşi reducă cheltuielile şi să lase mai mulţi bani în buzunarele românilor.


Acest proiect merge din plin în filosofia USR, care este tocmai aceasta: de a reduce intervenţionismul şi de a lăsa mai mulţi bani în piaţă. Dacă s-ar aplica acest proiect, el va cauza o serie de ieftiniri în lanţ, pentru că foarte multe produse au preţul bazat pe cel al carburanţilor", a spus Claudiu Năsui.

Deputata USR Denisa Neagu a subliniat că diminuarea TVA ar genera o „scădere imediată" a preţurilor. Ea şi-a exprimat speranţa ca proiectul să fie aprobat în procedură de urgenţă.

Sursa Agerpres 

foto: unsplash/ Wassim Chouak
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii