Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cseke Attila Cereri de peste 1,5 miliarde de euro în primele ore de la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Fondul local

ro

14 Oct, 2022 15:08 954 Marime text
Cseke Attila, foto: Facebook/ Cseke Attila
În primele ore de la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Fondul local, au fost depuse 1.685 de cereri de finanțare, în valoare totală de 1.579.591.328,34 de euro – anunță ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

De la achiziția de mijloace de transport nepoluante, la construirea de locuințe eficiente energetic pentru tineri specialiști în sănătate și educație, reabilitarea clădirilor publice, până la construirea de piste de biciclete sau achiziționarea de stații de încărcare electrice, toate pot fi accesate prin platforma digitală pusă la dispoziție de către minister, a adăugat ministrul.

”Fondurile din Planul Național de Redresare și Reziliență ajută la dezvoltarea localităților, la îmbunătățirea calității vieții oamenilor, prin investiții prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat Cseke Attila. 


În conformitate cu reglementările și ghidurile solicitantului, Ministerul Dezvoltării a lansat astăzi, 14 octombrie, la ora 10:00, cea de-a doua rundă de apel, cu un buget disponibil de 859.690.000 de euro, pentru investiții în infrastructura verde a localităților, cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, gestionat de Ministerul Dezvoltării.

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, sisteme inteligente de management al mobilității urbane, reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale din mediul rural, precum și pentru construirea de piste pentru biciclete., transmite Ministerul Dezvoltării. 

Cererile de finanțare pot fi depuse exclusiv online, de către autoritățile publice, pe site-ul ministerului www.mdlpa.ro/investitii/PNRR <http://www.mdlpa.ro/investitii/PNRR> , până la data de 27 octombrie 2022, ora 23:59, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare și contractare este 31 decembrie a.c.

Numărul cererilor primite poate fi consultat, în timp real, pe pagina ministerului: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget

Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate în conformitate cu Regulamentul 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (RGPD).,  mai precizează sursa citată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii