Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:29 07 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Dezvoltării Șapte creșe, printre care și una din județul Constanța, vor primi finanțare pentru dotări eficiente energetic

ro

29 Dec, 2022 12:20 627 Marime text
Sursa foto: Facebook Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla a anunțat, printr-un comunicat de presă, că șapte noi creșe au primit finanțare pentru a avea dotări moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în programul guvernamental de construire de creșe „Sfânta Ana”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cu aceste unități de învățământ antepreșcolar, Ministerul Dezvoltării finanțează, până în prezent, un total de 218 creșe, dintre care una a fost deja predată autorităților locale, săptămâna trecută, la Fălticeni.

Astfel, în localitățile Semlac (județul Arad) și Florești (județul Cluj) va fi construită câte o creșă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de copii), iar câte o creșă mică (pentru câte 40 de antepreșcolari) va fi finanțată în Limanu (județul Constanța), Ghermănești (județul Ilfov), Ulmeni (județul Maramureș), Vetiș (județul Satu Mare) și Smeeni (județul Buzău).

Proiectul de construire a creșei în comuna Limanu, județul Constanța, vizează amplasarea unității pe strada General Vârtejanu nr. 2, lot 10, lot 11, lot 12, lot 13/1, lot 30/2, lot 22, lot 23, lot 24, lot 25, lot 26.

„Prin construcția acestor 7 creșe, creăm 340 de noi locuri pentru copiii din aceste localități”, a precizat ministrul Dezvoltării.


El a mai specificat că aceste creșe vor folosi energie provenită din surse parțial regenerabile.

„În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creșe, prin care vor crește semnificativ locurile din creșele de stat. Creșele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităților publice locale și care va diminua timpul necesar construcției”, se mai arată în comunicat.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii