Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarul Cristian Busoi a primit distrinctia europeana „Award 112” - 11.02.2009

ro

11 Feb, 2009 20:05 997 Marime text

Comunicat de presă - Bruxelles, 11 Februarie 2009

Europarlamentarul Cristian Buşoi a primit distrincţia europeană „Award 112”
 
 Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi, membru în Comisia pentru piaţă internă şi protecţia consumatorului a Parlamentului European, a primit în cadrul unei ceremonii desfăşurate aseară la Palatul Egmont din Bruxelles, prestigioasa distincţie europeană „Award 112” pentru contribuţia politică adusă în Parlamentul European la introducerea în pachetul de reformă a sistemelor de telecomunicaţii a unor îmbunătăţiri privind funcţionarea sistemelor de comunicaţii de urgenţă - 112.
 
 Cu acest prilej, Cristian Buşoi s-a declarat onorat de primirea permiului precizând că va rămâne în continuare un susţinător al tuturor iniţiativelor de tipul „apel de urgenţă 112” care vizează direct viaţa oamenilor.
„Menirea unui om politic este să servească oamenii, cetăţenii care l-au ales. Menirea unor iniţiative de genul „Apel de urgenţă 112” este să servească oamenii care au mare nevoie de ajutor. De aceea în calitatea mea de politician trebuia să fac tot ce depinde de mine pentru ca serviciul 112 să fie îmbunătăţit şi să fie mai accesibil oamenilor.” a declarat europarlamentarul liberal.
     
 Amendamentele aduse de Cristian Buşoi în Parlamentul European au vizat : 
· Obligaţia statelor membre de a-şi spori eforturile pentru informarea şi educarea cetăţenilor europeni în legătură cu modul de utilizare a apelului de urgenţă 112;
· Posibilitatea folosirii apelului de urgenţă 112 pe tot teritoriul UE;
· Nevoia îmbunătăţirii accesibilităţii persoanelor cu handicap la acest serviciu;
· Blocarea accesului la serviciu 112 de către un apelant care nu are nevoie reală de acest serviciu;
 
Cristian Buşoi - europarlamentar PNL (ALDE), membru în Comisia pentru piaţă internă şi protecţia consumatorilor şi în Comisia pentru afaceri externe a PE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii