Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ai mașină ai probleme. Ce s-a modificat, de ieri, și trebuie știut de orice proprietar de vehicule rutiere. A fost publicat în Monitorul Oficial

ro

18 May, 2018 04:15 11906 Marime text
În Monitorul Oficial al României partea I numărul 422 din 17 mai 2018 a fost publicată Legea pentru modificarea Ordonanței Guvernului numărul 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrarea acestora în România.

Actul normativ, cu numărul 109 din 16 mai, este semnat, pentru președintele Camerei Deputaților, de Petru-Gabriel Vlase, și de către președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Astfel, conform acestuia articolul 16.1 se modifică și va avea următorul cuprins:

- (1) În cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărții de identitate a vehiculului ori al nerespectării dispozițiilor art.10 alin. (5) RAR poate emite un duplicat al cărții de identitate a vehiculului, după identificarea vehiculului.

- (2) Procedura de eliberarea duplicatului cărții de identitate a vehiculului, în situațiile prevăzute la alin (1) precum și documentele necesare se stabilesc prin ordinul ministrului transporturilor.

- (3) Pentru emiterea de către RAR a unui duplicat al cărții de identitate a vehiculului nu este necesară publicarea pierderii, furtului sau distrgerii acestea în Monitorul oficial al României Partea III-a.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii ministrul transporturilor va actualiza Reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor RNTR 7.

Mai trebuie făcută precizarea că această lege intră în vigoare în termen de 60 de zile începând de ieri.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii