Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Aveți acte plastificate? Sunt nule! De unde puteți obține altele (GALERIE FOTO)

ro

09 Feb, 2023 11:35 4729 Marime text
 


Primăria Municipiului Constanța anunță cetățenii că documentele precum certificatele de stare civilă plastifiate, modificate sau completate fără drept sunt nule, iar pentru schimbarea acestora se pot prezenta la serviciile de stare civilă din localitatea de domiciliu sau din localitatea care le-a emis. Pentru persoanele care vor să-și schimbe cartea de identitate și se confrunta cu una din porblemele menționate mai sus, se pot prezenta la Serviciul Evidența Persoanelor pentru a solicita eliberarea unui duplicat al certificatelor.
 
 
„Atenție, constănțeni! Certificatele de stare civilă plastifiate, modificate sau completate fără drept sunt nule conform legii 119/1996, modificată și completată, cu privire la actele de stare civilă.  
 
Persoanele care știu că vor avea nevoie de aceste documente în viitorul apropiat se pot adresa pentru preschimbare serviciilor de stare civilă din localitatea de domiciliu sau din localitatea care le-a emis“, transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța, printr-un comunicat oficial.
 
Actele necesare, dar și mai multe informații găsiți accesând următorul link: https://cutt.ly/33gxVpp.  
 
Pe de altă parte, constănțenii care trebuie să-și schimbe cartea de identitate, dar au actele de stare civilă într-una dintre situațiile de mai sus, pierdute sau deteriorate, atunci când se adresează Serviciului Evidența Persoanelor, pot solicita totodată și eliberarea unui duplicat al certificatelor, potrivit Primăriei Municipiului Constanța.
 
Pentru a afla mai multe informații, dar și actele necesare puteți accesa următorul link: https://cutt.ly/Z3gcvKK.  
 
În acest caz, constănțenii trebuie să știe că termenul de eliberare a cărții de identitate și a actelor de stare civilă este de 30 de zile și se poate prelungi până la 45 de zile. Motivul este acela că Serviciul Stare Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța va solicita, la rândul său, eliberarea documentului autorității din localitatea în care actul se află în păstrare.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii