Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Timişoara şi Bistriţa, out din liga I, Vasluiul merge Liga Campionilor

ro

31 May, 2011 19:34 988 Marime text

Cotidianul.ro vă prezintă toate consecinţele deciziei de marţi în urma căreia FC Timişoara şi Gloria Bistriţa nu au primit licenţă pentru Liga I.

Gaz Metan în Europa, Sportul Studenţesc ar putea rămâne în Liga I

Despre iminenta nelicenţiere a Timişoarei se ştia de două zile. Bomba zilei a lovit însă la Bistriţa, nici Gloria din localitate neobţinând licenţa de participare în prima ligă. Niciodată nu s-a bănuit că şi Bistriţa este pe lista neagră, aşa cum nu s-a ştiut că de fapt au fost 8 echipe cu probleme, printre care şi CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş şi FCM Tg.-Mureş. În afară de Timişoara şi Bistriţa nu a mai primit licenţă nici Universitatea Craiova, iar Victoria Brăneşti şi Unirea Urziceni nu au depus cerere de licenţiere.

De menţionat este faptul că FC Timişoara plăteşte nu doar pentru nişte probleme financiare interne, ci şi din cauza unor datorii neachitate către Benfica Lisabona, lusitanii reclamând situaţia la UEFA. Dat fiind faptul că deciziile au fost luate de o comisie de apel, nu mai există nici o altă cale de atac, nici în ţară şi nici în străinătate, nici măcar la Tribunalul Sportiv de la Lausanne.

Primele consecinţe ale nelicenţierii sunt următoarele: FC Timişoara nu mai poate evolua în turul 3 de calificări al Ligii Campionilor; FC Vaslui "urcă" din Europa League, în turul 3 de calificări a Ligii Campionilor. Rapid Bucureşti şi Dinamo Bucureşti vor evolua într-un tur superior în Europa League, în play-off feroviarii şi în turul 3 calificări dinamoviştii, Gaz Metan Mediaş, iniţial rămasă în afara Europei, va evolua în turul 2 de calificări a Europa League. Doar Steaua nu este afectată, ea jucând direct în play-off-ul Europa League, din postura de câştigătoare a Cupei României.

Citeste mai mult pe http://www.cotidianul.ro/147700-Timisoara-si-Bistrita-out-din-liga-I-Vasluiul-merge-Liga-Campionilor

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii