Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:38 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerem demisia președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru declarații iresponsabile

ro

05 Jul, 2015 21:37 746 Marime text
FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, cere demisia domnului Vasile Giurea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru jignirea iresponsabilă a românilor din diaspora. Dacă domnia sa nu va avea decența să își dea demisia, cerem Autorităților Guvernamentale să îl demită.
 
  Vasile Giurea a declarat săptămâna trecută unei publicații din țara, că în perioadă concediilor numărul urgențelor din spitale crește din cauza românilor din diaspora care vin să se trateze în România, în ciudă faptului că ei nu ar contribui la bugetul de stat.
 
Declarațiile președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate jignesc românii din diaspora sugerând că ei sunt doar niște paraziți pentru țara.
 
 Reamintim administrației de la București că românii din diaspora trimit foarte mulți bani în țara. Conform Băncii Naționale, numai în ultimii 10 ani s-au trimis în România 54 de miliarde de euro, fără să se țină cont de banii cash cu care românii din străinătate vin acasă, care de cele mai multe ori sunt mai mulți decât cei transferați prin sistemul bancar.
 
 Acești bani românii din străinătate îi folosesc pentru a-și construi case, a cumpără hrană și haine pentru cei de acasă sau a-și deschide o afacere. Toți acești bani sunt impozitați, iar statul îi folosește inclusiv pentru finanțarea domeniului sănătății.
 
  „Asistam în ultima vreme la un scenariu ocult în care din când în când se trezește cineva care să demigreze românii din diaspora. Ar fi momentul ca Statul Român să își schimbe atitudinea față de noi și în loc să ne jignească, mai degrabă ar fi cazul să ne apere și să ne mulțumească pentru ceea ce facem pentru tara”. :a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE- Federația asociațiilor de români din Europa.
 
Presa FADERE
Federația asociațiilor de români din Europa 05 07-2014
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii