Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul constănţean Dragoş Păduraru, în colimatorul CSM Indicii privind încălcarea Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor

ro

03 Sep, 2014 14:27 2012 Marime text
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat existenţa indiciilor privind încălcarea dispoziţiilor art. 18 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, de către Dragoş Păduraru, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Ce spune Codul ?

Articolul 18 (alineatul 1) precizează că „relaţiile judecătorilor şi procurorilor în cadrul colectivelor din care fac parte trebuie să fie bazate pe respect şi bună-credinţă, indiferent de vechimea în profesie şi de funcţia acestora“. Mai departe, conform aceluiaşi articol, „judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală a colegilor lor“.

În contextul celor mai sus precizate, Dragoş Păduraru va fi încunoştinţat, potrivit art. 361alin.(7)-(8) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii, la data de 23.09.2014, când e va avea loc Şedinţa Secţiei pentru procurori.

Facemn precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la procurorul Dragoş Păduraru însă acest lucru nu a fost posibil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii