Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Trimitere în judecată a unui medic militar pentru luare de mită

ro

03 Nov, 2014 16:11 1676 Marime text
Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului colonel doctor MOCANU IANCU, șef secție Chirurgie Cardiovasculară II la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În această calitate, în perioada august-septembrie 2013, inculpatul col. dr. Mocanu Iancu a pretins ori a primit sumele de 3.100 lei, 4.500 lei şi 7.000 lei, de la trei denunţători sau în prezenţa acestora, în scopul îndeplinirii unor acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, respectiv, investigarea medicală şi efectuarea intervenţiilor chirurgicale asupra unor  pacienţi, sumele de bani fiind remise, fie anterior, fie ulterior îndeplinirii actului medical, dar în baza unei pretinderi aluzive premergătoare îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de bani identificate asupra inculpatului cu prilejul constatării în procedură flagrantă a unei alte infracţiuni de luare de mită pentru care inculpatul a fost deja trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 79/P/2013 din data de 24.10.2013 (vezi comunicat nr. 947/VIII/3 din 29 octombrie 2013).

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Militar Bucureşti.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii