Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Staţiunile Vama Veche şi 2 Mai, pe cale de dispariţie Cele două localităţi din Limanu s-ar putea uni în următorii ani

ro

21 Aug, 2014 00:00 3142 Marime text
Una dintre cele mai aglomerate localităţi pe timpul verii este frumoasa comună Limanu. Una dintre cele mai dezvoltate localităţi constănţene, Limanu devine un centru de interes turistic pe timpul sezonului estival. Cei care sunt în căutarea unei oaze de natură încă netulburată de intervenţia brutală a omului, dar şi cei mai nonconformişti turişti, vin în Vama Veche sau la 2 Mai pentru a petrece câteva zile pe plajă. Este totuşi de notorietate faptul că staţiunea Vama Veche prezintă un interes mai mare pentru turişti faţă de cea din 2 Mai, iar autorităţile locale spun că acest lucru se vede şi din încasările pe care le au la bugetul local din partea agenților economici, ştiut fiind şi faptul că aici rău-platnicii nu mai primesc o nouă autorizaţie de funcţionare din partea primarului Nicolae Urdea în cazul în care au „călcat strâmb“ o dată.
 
La aglomerarea staţiunii contribuie, după cum spun aleşii locali, şi evenimentele private pregătite aici. Unul dintre acestea este şi festivalul de arte vizuale „Vama Sub Lumini de Oscar“, aflat deja la cea de-a V-a ediţie. Punctul central al festivalului de film şi fotografie este reprezentat de activităţile dedicate artei fotografice, care cuprind workshopuri şi cursuri de specialitate, expoziţii şi vernisaje ale unor artişti experimentaţi, dar şi ale debutanţilor care au participat la ediţiile precedente ale festivalului.
Totodată, reprezentanţi ai autorităţii locale au declarat că sunt foarte multe persoane doritoare să dezvolte zona care leagă staţiunile 2 Mai şi Vama Veche, astfel că, în câţiva ani, aici va lua naştere un cartier în adevăratul sens al cuvântului, ceea ce ar obliga autorităţile să creeze una dintre cele mai mari staţiuni de pe litoral. Mai mult chiar, proiectul este unul atât de îndrăzneţ încât graniţele localităţii s-ar putea extinde în viitorul apropiat până la limita cu Bulgaria. Proiecte similare au fost deja posibile în judeţul nostru, atunci când satele Corbu de Jos și Corbu de Sus s-au unit. Aşadar, nu ar fi o surpriză ca în câţiva ani Vama Veche şi 2 Mai să nu mai existe şi să se unească sub aceeaşi denumire.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii