Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata vrea să bată FC Voluntari Cătălin Anghel - „Trebuie să fim răi şi să «murim» pe teren

ro

10 Oct, 2014 00:00 2270 Marime text
Vicelidera seriei întâi a Ligii a II-a de fotbal, Săgeata Năvodari, susţine, mâine, un nou derby, întâlnind pe teren propriu, de la ora 11.00, echipa de pe locul trei, FC Voluntari. Săgeata are 13 puncte şi vine după un eşec categoric, 0-3 în fieful unei alte formaţii cu care luptă pentru promovarea în Liga I, ACS Academica Argeş. Cu 12 puncte strânse până acum, FC Voluntari a învins la scor, 4-0 acasă, echipa CF Brăila, în runda precedentă.
 
„Este un nou meci contra unei echipe care trage la promovare. FC Voluntari a făcut transferuri foarte bune şi are în componenţă jucători de valoare, cu experienţă, care au evoluat la formaţii mari. Este o echipă omogenă. Ştim că vom avea un meci greu, ştim că va trebui să desfacem sistemul defensiv al adversarului, unul bine organizat. Trebuie să câştigăm însă, deşi avem unele absenţe importante. Jucătorii care vor intra pe teren sâmbătă trebuie să arate caracter, determinare, atitudine şi să «moară» pe teren. De asta avem nevoie în primul rând, pentru că fotbal ştim. Dacă va fi aşa, sunt convins că vom câştiga. Trebuie să ne facem jocul uşor, fiind agresivi şi organizaţi. Trebuie să punem presiune şi să fim răi, să nu-i dăm nicio şansă adversarului. Trebuie să câştigăm jocul şi punct“, a declarat antrenorul principal al Săgeţii, Cătălin Anghel.

 Absenţe în ambele tabere

 FC Voluntari nu îl va putea folosi în acest meci pe fostul mijlocaş al Farului, Dinu Todoran, după cum nici Săgeata nu dispune de vârful de lance, spaniolul Emilio Guerra, care e accidentat de mai mult timp. „Într-adevăr, lipseşte Todoran, un jucător foarte important, un lider, dar oaspeţii mai au jucători ca el, precum Sorin Rădoi, Maxim sau Tibi Bălan. Dar şi noi avem absenţe. Guerra este golgheterul nostru şi traversa o formă foarte bună când s-a accidentat. Ne lipseşte. Sperăm ca până sâmbătă să mai recuperăm dintre jucătorii cu probleme medicale“, a spus Cătălin Anghel.

 Florin Pătraşcu - „Campionatul e lung“

 „FC Voluntari e o echipă foarte bună, dar jucăm la victorie şi trebuie să câştigăm, pentru că avem ca obiectiv promovarea. Vreau să cred că am avut maturitatea să trecem peste eşecul de la Piteşti. Eşecul a fost greu de digerat, dar vrem să ne revanşăm cu FC Voluntari. Sunt mai multe echipe care vor să promoveze, nu numai noi şi Academica Argeş, însă campionatul e lung“, a spus şi fundaşul central al Săgeţii Florin Pătraşcu.

 Antrenorul Săgeţii - „Să nu mai cocoloşim jucătorii“

 Cătălin Anghel a arătat că, după înfrângerea cu FC Voluntari, moralul jucătorilor săi nu e unul foarte bun, dar fotbaliştii Săgeţii au experienţă şi trebuie să depăşească acest moment dificil. „Rezultatul este mincinos. Am luat două goluri aiurea, pe nişte greşeli în momente în care noi presam continuu adversarul. Dar la 0-3, ce mai poţi să zici? Nimic! Cum se spune, ciocul mic. După un meci ca acesta, moralul nu e foarte bun, dar avem jucători cu experienţă, iar motivaţia trebuie să vină de la ei. M-am plictisit de sintagma «antrenorul care motivează jucătorii». Motivaţia e meciul de fotbal, plăcerea şi dorinţa de a juca, de a te afirma şi a fi mai bun ca adversarul. Nu trebuie să mai cocoloşim jucătorii. Ei sunt profesionişti, astfel că trebuie să joace şi să dea totul pe teren. Să se motiveze singuri. La echipele din străinătate, nu-ţi spune nimeni nimic. Intri şi trebuie să dai totul. Nu dai totul, eşti în tribună. Aici trebuie să ajungem şi noi. Este adevărat că Mourinho mai vorbeşte cu jucătorii, dar el e un caz rar. De aceea vin fotbaliştii români înapoi şi spun că nu s-au adaptat, că nu i-a băgat nimeni în seamă. Cine să te bage în seamă? Te motivezi singur. Este meseria lor. Am mare încredere în jucătorii mei şi sunt convins că se vor motiva şi vor da totul la acest joc. Au dovedit-o de atâtea ori până acum. În continuare, obiectivul nostru rămâne promovarea. Şi dacă nu ni se fixa acest ţel, o cereau jucătorii“, a spus Cătălin Anghel.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii