Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în cariera primei jucătoare a lumii Start perfect de an pentru Simona Halep. În aceeaşi zi, a câştigat două titluri la Shenzhen! (galerie foto)

ro

08 Jan, 2018 00:00 1431 Marime text
Start perfect de an pentru Simona Halep, care, sâmbătă, s-a impus în turneul de tenis de la Shenzhen (China) în ambele probe la care a participat, atât la simplu, cât şi la dublu feminin!

În fiecare partidă, constănţeanca, locul 1 WTA, a avut-o adversară pe Katerina Siniakova, din Cehia, a 47-a jucătoare a lumii! Cele două s-au confruntat întâi la simplu, apoi au făcut parte din perechile care şi-au disputat finala de la dublu feminin. Din pricina ploii, cele două partide nu s-au mai putut juca în aer liber, pe terenul central, ci au fost mutate într-o sală mică din apropiere, unde s-au desfăşurat fără spectatori şi nu au putut fi televizate.
 
Meciul de simplu era programat la ora 8.00, dar a început cu o întârziere de cinci ore! După care a urmat finala de la dublu. În prima confruntare, la simplu, Simona Halep a trecut de Katerina Siniakova (deţinătoarea trofeului) în trei seturi, scor 6-1, 2-6, 6-0, asigurându-şi un premiu de 163.260 de dolari şi 280 de puncte WTA. Simona şi-a luat cu această ocazie revanşa în faţa jucătoarei din Cehia, care, în singurul meci direct înainte de această partidă, o învinsese pe constănţeancă, chiar la Shenzhen, la ediţia trecută, în optimi!

Cap de serie numărul 1 la Australian Open 

Titlul de la simplu din China a fost primul al anului pentru Simona Halep, al 16-lea al carierei şi primul obţinut în calitate de lider mondial. Graţie rezultatelor de la Shenzhen, Simona e sigură că va fi prima favorită la tragerea la sorţi de la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se va disputa în perioada 15 - 28 ianuarie.

Primul titlu la dublu 

La turneul de dublu de la Shenzhen, Simona Halep a făcut pereche cu Irina Begu, iar cele două le-au învins în ultimul act pe cele care deţineau prima şansă la cucerirea trofeului, Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova, ambele din Cehia. Scorul a fost 1-6, 6-1, 10-8, după o partidă care a durat o oră şi patru minute. Simona a bifat astfel o premieră în cariera sa, cucerind primul turneu la dublu feminin. Pentru acest succes, cele două românce au obţinut 26.031 de dolari şi 280 de puncte WTA.

„O săptămână de vis“ 

„Pentru mine, nu a contat unde am jucat, neavând importanţă că finalele au fost mutate în sală. A fost o zi foarte frumoasă, cu atât mai mult cu cât am câştigat ambele finale. La dublu, Irina a jucat mai bine ca mine şi în semifinală, şi în finală, iar eu mă bucur că am putut să o ajut. Am alcătuit o echipă bună şi am învins un cuplu redutabil, ceea ce e important. Deocamdată, nu vreau să mă gândesc la Australian Open, vreau să mă bucur de acest moment special. Oricum, va fi greu la Melbourne, toate jucătoarele vor să câştige“, a declarat Simona Halep, care a postat şi un mesaj pe Facebook: „O săptămână de vis la Shenzhen! Mulţumesc echipei mele, Irinei, organizatorilor şi fanilor care mi-au fost alături!“.
 
Sursa foto: Facebook (Simona Halep)
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii