Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5 Incidente la meciul HC Dobrogea Sud - Dinamo. Galeria oaspeţilor, evacuată. S-a dat cu spray lacrimogen! Partida, întreruptă (video)

ro

26 Apr, 2017 21:47 6701 Marime text
Meciul de handbal masculin din această seară, de la Constanța, HC Dobrogea Sud - Dinamo București, a fost oprit cu un minut și jumătate înainte de final. Galeria lui Dinamo a provocat incidente în tribună și a fost evacuată, omenii de ordine folosind și spray-uri lacrimogene. În acel moment, scorul era 26-24 pentru HC Dobrogea Sud. 

Jucătorii au fost trimiși la vestiare până la calmarea situației și până ce va trece efectul spray-urilor lacrimogene. 

În apropierea zonei în care s-a dat cu spray lacrimogen și în care s-a creat busculadă, erau și mai mulți copii, care au fost îndepărtați de urgență de acolo. Inclusiv handbaliști de la HC Dobrogea Sud au ajutat la scoaterea copiilor din acel sector de tribună.   

Cei de la Dinamo au spus că organizatorii meciului ar fi trebuit să lase spații libere pe lângă galeria dinamovistă. De asemenea, oaspeții au spus că suporterii dinamoviști ar fi fost incitați de unii constănțeni. 

În timpul meciului, arbitrii au acordat trei cartonașe roșii, două jucătorilor lui Dinamo, unul în tabăra lui HC Dobrogea Sud.

UPDATE 1: Meciul a fost reluat, după o pauză de aproximativ zece minute. 

UPDATE 2: Meciul s-a încheiat, cu victoria lui HC Dobrogea Sud, scor 27-25 (15-13).

Partida a fost a doua întâlnire dintre HC Dobrogea Sud și Dinamo din semifinalele Ligii Naționale. În urma victoriei constănțenilor,  scorul a devenit 1-1, iar pe 13 mai se va disputa meciul decisiv, pe terenul lui Dinamo. 
 
Ionuț Stănescu (jucător și președinte HC Dobrogea Sud) - „A fost o partidă cu de toate. E bine că am putut face față acelui moment neplăcut. N-aveam cum să pierdem, la ce public am avut“.
  
Aihan Omer (antrenor HC Dobrogea Sud) - „A fost o victorie muncită, care ne dă speranțe în continuare. Ne dorim să fim din nou în fruntea campionatului. S-a demonstrat că valoarea nu are vârstă“.
 
Laurențiu Toma (căpitan HC Dobrogea Sud) - „Ne așteptam să fie un joc dificil. Au fost trei cartonașe roșii, dar handbalul e un joc bărbătesc. Ne bucurăm că am reușit să câștigăm. Ne dorim să ajungem în finală. Ne așteaptă un meci mult mai dificil la Dinamo, dar noi suntem învățați cu presiunea. Ne plac astfel de jocuri. Le mulțumesc spectatorilor, care au fost fantastici. Vom lupta pentru ei, fiindcă merită“.  

UPDATE 3: Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța a publicat pe pagina de Facebook, referitor la incidentele de la Sala Sporturilor: „Vă aducem la cunoștință că în minutul 58 al meciului de handbal masculin dintre echipele HC Dobrogea și Dinamo București a avut loc un conflict spontan între suporterii echipei din București si firma de pază. Pentru aplanarea conflictului, agenții firmei de pază au folosit spray lacrimogen. Din aceasta cauză, meciul a fost întrerupt aproximativ cinci minute. Jandarmii au evacuat spectatorii, au izolat și condus grupul suporterilor dinamoviști pe terasa Sălii Sporturilor și ulterior la autocar. Din primele informații, doi suporteri au avut nevoie de îngrijiri medicale. Jandarmii vor însoți autocarul echipei oaspete până la ieșirea din oraș“.

UPDATE 4: Medicii de la Ambulanţă au confirmat că două persoane au fost rănite în apropierea Sălii Sporturilor din Constanţa. 

UPDATED 5: În legătură cu incidentele de aseară, s-a lansat varianta că suporterii oaspeţilor ar fi fost provocaţi de fani farişti. Suporter Spirit Club Farul a emis în această dimineaţă un comunicat de presă în care îşi face publică poziţia vizavi de această situaţie.
„Cu privire la incidentele produse ieri, 26.04.2017, la partida de handbal dintre H.C. Dobrogea Sud şi Dinamo Bucureşti precizăm următoarele:

1. Ne deranjează faptul că a fost invocat din nou numele Farului ca factor generator al unei situaţii conflictuale. Deşi nu putem exclude total posibilitatea ca susţinători ai Farului să-i fi provocat pe fanii dinamovişti, suporterii fostei echipe FC Farul şi ai SSC Farul nu participă la meciurile de handbal ale HCDS, cel puţin nu într-un cadru organizat. De altfel, nu noi, ci fanii unei alte echipe din judeţul Constanţa şi-au arătat public susţinerea faţă de această echipă.

2. Considerăm că cea mai credibilă sursă de informare cu privire la acest eveniment este comunicatul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa unde sunt precizate clar părţile implicate în conflict precum şi faptul că a fost unul spontan. 

3. În cele 26 de etape scurse până acum în Campionatul Ligii a IV-a, suporterii Farului au avut mereu o conduită ireproşabilă, atât la meciurile pe teren propriu, cât şi în deplasare, fapt certificat prin lipsa sancţiunilor de la instituţiile abilitate. Cu siguranţă nu am fi periclitat imaginea bună pe care am reuşit să o creăm, cu atât mai mult nu în timpul unui eveniment sportiv care pentru noi nu are nicio miză!

Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, este textul comunicatului. 

Sursa foto: Facebook
Sursa video: Facebook (Dinamomania)


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii