Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ianis Hagi, din nou căpitan la FC Viitorul „Intru pe teren cu un singur gând. Să joc din plăcere“ (galerie foto)

ro

24 Jan, 2018 00:00 3085 Marime text

La meciul amical din Antalya cu FK Rostov, Ianis Hagi a fost din nou căpitan la FC Viitorul, postură în care se regăsea şi înainte de a pleca în Italia, la Fiorentina
 
În cele şase partide de verificare disputate până acum în Turcia, campioana României a înregistrat o victorie (4-2 cu Luch Vladivostok), patru remize (toate cu scorul de 1-1) şi o înfrângere (0-2 cu Galatasaray. În disputa încheiată la egalitate cu formaţia rusă FK Rostov, golul Viitorului i-a aparţinut noii achiziţii, olandezul Mailson, aflat la prima reuşită în tricoul echipei de pe litoral.
 
În acest meci, FC Viitorul a jucat cu: Tordai - Căpuşă, Ţâru, Hodorogea, Cr. Ganea - Cicâldău (73 Dumitrescu), Băluţă (79 Mladen), Vână (73 De Nooijer) - Chiţu (73 Voduţ), I. Hagi (79 Casap), Mailson (46 Drăguş; 70 Măţan).
 
„Rezultatul contează mai puţin, important e că jucăm din ce în ce mai mult şi prindem minute. Antrenamentele şi meciurile din Antalya sunt grele şi sperăm să fim gata pentru debutul oficial. Nu contează pe ce vreme joci, fotbalul în general e greu. Îmi place să încerc mereu multe chestii, să fiu mereu diferit şi să încerc să fac lucruri imprevizibile. Acesta sunt eu, încerc să le fac şi la antrenament, şi la meci“, a declarat Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul. Tânărul de 19 ani a spus că este obişnuit cu grupul de la FC Viitorul. „Cu băieţii mă ştiu de mult timp, am crescut împreună“, a arătat Ianis, autor al golului (din lovitură liberă) al FC Viitorul din remiza cu Grasshoppers Zurich.

„Pentru asta m-am apucat de fotbal“ 

Stoperul Bogdan Ţâru, primul căpitan al FC Viitorul în meciurile din 2017 ale sezonului curent, este de părere că fiul lui Gică Hagi îşi va pune amprenta pe evoluţia echipei. „Ianis a revenit foarte motivat din Italia. Se vede că s-a maturizat la Fiorentina. E un jucător bun, care cu siguranţă ne va ajuta foarte mult“, a punctat Ţâru. „Sunt obişnuit cu presiunea, de mic am avut-o pe umeri. Eu intru pe teren cu un singur gând. Să joc fotbal din plăcere. Pentru asta m-am apucat de fotbal, că-l iubesc. Gândesc pozitiv, astfel că sunt de părere că vom intra în play-off. Trebuie să luăm cât mai multe puncte din cele patru meciuri. Suntem nerăbdători să înceapă meciurile din Liga 1. Sperăm să avem un start bun de campionat. A plecat Râmniceanu, dar avem jucători din Academie care îl pot înlocui cu brio“, a mai spus Ianis Hagi.

Ce avantaj au 

Bogdan Ţâru a apreciat meciul cu FK Rostov. „Joc bun, contra unei echipe valoroase. Am acumulat mult până acum. Ne simţim bine, ceea ce cred că se vede şi în joc. La noi în fiecare an au plecat jucători şi au venit alţii. Suntem din ce în ce mai mulţi jucători din Academie, ceea ce ne dă un avantaj, pentru că ne ştim de mici, iar relaţiile de joc sunt strânse“, a menţionat Ţâru.

Acumulează experienţă şi prind încredere 

Înlocuitorul lui Victor Râmniceanu, Arpad Tordai (20 de ani), apără cu succes poarta campioanei României. Produs al Academiei Gheorghe Hagi, Arpi este tot mai încrezător cu fiecare meci jucat în tricoul negru-albastru. „E o perioadă grea pentru noi, dar din care trebuie să acumulăm, pentru a merge bine în campionat. E foarte importantă, pentru toate meciurile care au rămas. Sperăm să jucăm cât mai bine în meciurile amicale. Cele mai importante partide pentru mine de până acum din Antalya sunt cele cu Galatasaray şi cu Rostov. Acumulezi experienţă în asemenea meciuri tari şi prinzi încredere. Va fi foarte greu în Liga 1, dar suntem pregătiţi. Sper să fiu sănătos, pentru a juca în cât mai multe meciuri“, a declarat Arpad Tordai.

Cristian Gavra, golgheterul echipei 

După o perioadă cu multe accidentări, atacantul Cristian Gavra speră ca în acest an să realizeze tot ce îşi propune pe plan fotbalistic. A reuşit trei goluri în meciurile amicale de la Belek, fiind golgheterul echipei în aceste partide de verificare. „E un cantonament bun, cu multe meciuri şi minute jucate de fiecare. În campionat, ne aşteaptă patru meciuri ca patru finale, iar o pregătire bună e esenţială. În Antalya, am întâlnit adversari care au jucat agresiv, ritmul fiind foarte bun. Cred că ne-am descurcat bine. Puteam să şi câştigăm anumite meciuri, fiind egalaţi pe final. A contat foarte mult că fiecare a jucat minutele necesare. Am crescut din punct de vedere fizic. Pentru un atacant, golul e foarte important. Îţi dă moral, te ajută să începi campionatul pozitiv. Sper să marchez şi în campionat. Jucătorii din Academie sunt foarte buni, s-au încadrat alături de noi şi sperăm să ne ajute. Suntem multe echipe care ne batem la play-off, astfel că va fi o bătălie grea. Dacă ne vom face jocul nostru obişnuit, mai ales cel de pe finalul sezonului de toamnă, sunt sigur că vom fi sus în clasament“, a arătat Gavra.

Ultimele două meciuri din Antalya 

Până acum, echipa constănţeană a susţinut în Antalya următoarele meciuri: FC Viitorul - Galatasaray Istanbul 0-2, FC Viitorul - Skenderbeu 1-1 (Gavra), FC Viitorul - Grasshoppers Zurich 1-1 (I. Hagi), FC Viitorul - Luch Vladivostok 4-2 (Drăguş 2, Gavra, Pitu), FC Viitorul - Kapaz 1-1 (Gavra) şi FC Viitorul - FK Rostov 1-1 (Mailson). În afară de disputele de astăzi, până la finalul stagiului de pregătire mai sunt programate două meciuri, ambele joi, 25 ianuarie, cu Cernomorets Odessa (Ucraina) şi cu Jagiellonia (Polonia).
 
Sursa foto: fcviitorul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii