Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletinele de analiză ale DSP şi DSVSA Constanţa Mâncarea pregătită de SC Arimex Comexim 2000 SRL, bună de consum

ro

05 Sep, 2013 00:00 2878 Marime text
Pe 18 august, o pacientă internată la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa a reclamat că a descoperit un vierme în mâncarea oferită pacienţilor de către societatea Arimex Comexim 2000 SRL, cea care asigură şi hrana pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Recent, societatea a primit şi buletinele de analize sanitare de la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Compartimentul de Supraveghere/control boli transmisibile, Serviciul de Control în Sănătate Publică şi de la Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa. „În urma probelor preluate din blocul alimentar (de pe tocătorul de carne fiartă, oale, recipiente, polonic, masa de lucru şi mâinile bucătarilor) nu au fost depistate nici entero - bacterii, nici bacterii coliforme”, se precizează în buletinul de analiză sanitară a Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa. Şi în buletinul de analiză al Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa se precizează că în probele de mâncare prelevate nu au fost depistate: nici E coli, nici listeria monocytogenes, nici salmolella şi nici stafilococi. „Probele de mâncare gătită au fost recoltate din contraprobele păstrate de unitate, în urma reclamaţiei făcute de un pacient”, se spune în buletinul de analiză al DSVSA Constanţa.

„Cineva vrea să ne discrediteze societatea”

Petre Preda, managerul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, ne-a explicat cele întâmplate. „Am fost sunat pe 18 august de către directorul Spitalului de Boli Infecţioase, Stela Halichidis, care m-a anunţat că o pacientă a găsit în mâncare un vierme. Am sunat imediat la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa şi am făcut o sesizare. Dacă sunt vinovat să plătesc. Medicii au constatat că viermele arăta proaspăt ucis şi nu descompus prin fierbere, aşa cum era firesc să se întâmple. Eu cred că totul a fost premeditat. Este vorba despre o bucătăreasă pe care acum zece zile am concediat-o, deoarece nu a trimis porţiile de carne la TBC Agigea.

Pentru a se răzbuna, acesta a tot încercat să le convingă pe oficiantele din spital să ne facă reclamaţii, să zică că mâncarea nu este bună şi că nu ajunge. Ţin să precizez că noi ne aprovizionăm numai de la producători autorizaţi, respectăm normele igienico-sanitare în vigoare. Duminică, 18 august, am preparat 35 de meniuri,1.400 de porţii. Pentru 150 de pacienţi am pregătit mâncarea de fasole verde cu pui. Şi doar o singură pacientă a găsit acel vierme. Acest microorganizm este de origine proteică. La fierbere trebuia să se descompună, mai ales că prepararea mâncării presupune şi amestecarea ei. Acel organism era întreg şi de culoare apropiată celei naturale. Acest lucru duce la concluzia că viermele putea fi pus intenţionat de către cineva în scopul de a discredita societatea noastră şi unitatea sanitară”, a concluzionat Petre Preda, managerul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii