Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Politistii de la Rutiera si-au schimbat programul de lucru

ro

07 Dec, 2010 11:44 1219 Marime text

Dupa ce s-a constatat o crestere alarmanta a infractiunilor, Serviciul Rutier Constanta a luat masuri

Efective sporite actioneaza acum seara si in week-end, momentan doar pe perioada iernii

Vanatoarea de soferi inconstienti continua, iar politistii fac tot ce le sta in putinta pentru a-i elimina din trafic pe cei care pun in pericol vietile altor soferi. Astfel, s-a decis ca incepand din aceasta luna, programul de lucru sa se schimbe pentru a se detine un control asupra situatiei din trafic. Recentele accidente rutiere, provocate de soferi bauti sau drogati, dar si cresterea ingrijoratoare a infractiunilor a dus la schimbarea, considerata absolut necesara. „Noi urmarim mereu fenomenul numit infractiuni la volan si actionam in consecinta. Acum, in aceasta perioada in care sunt concentrate foarte multe sarbatori, iar tentatiile bahice sunt tot mai numeroase, trebuie sa ne modelam programul dupa nevoi. Deja, de week-end-ul trecut, am facut anumite modificari, astfel ca efectivele noastre sunt mult mai numeroase seara si la sfarsit de saptamana. Nu neglijam nici celelalte intervale orare sau zile ale saptamanii, insa este demonstrat ca majoritatea infractiunilor se comit dupa ora 16.00, ora la care lucratorii nostri ies in strada", ne-a spus seful Serviciului Rutier Constanta, comisar sef Constantin Dancu. Acesta ne-a mai precizat si ca exista o atentie deosebita pentru zonele rurale, acolo unde se comit cele mai multe infractiuni legate de alcool.

Cu toata prezenta masiva in strada a politistilor, soferii nu par insa sa fie mai potoliti. Astfel, in noaptea de luni spre marti, cinci indivizi au fost depistati conducand in ilegalitate si s-au ales cu dosar penal. Politistii rutieri ii cerceteaza pe Rares Cusa, de 23 de ani, care a condus un autoturism pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Constanta, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si pe Traian Stanciu, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe strada Soveja din Constanta, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Politistii din Cobadin il cerceteaza in stare de libertate pe Ali Sali, de 46 de ani, din Medgidia, care a fost depistat in timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, fara a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Politistii din Limanu il cerceteaza in stare de libertate pe Niculai Popescu, de 45 ani, din localitate, care a fost depistat in timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, 0,56 mg/l, alcool pur in aerul expirat. In sfarsit, politistii din Mihail Kogalniceanu il cerceteaza in stare de libertate pe Marian Barbu, de 23 de ani, din Ovidiu, intrucat a condus un autoturism pe drumurile publice aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. In urma testarii conducatorului auto cu aparatul etilotest a fost inregistrata valoarea de 0,42 mg/l, alcool pur in aerul expirat.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii