Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udemeriştii păstrează secretul despre votul lor la Congresul UDMR Francisc Paloşi ar putea vota cu Kelemen Hunor

ro

26 Feb, 2011 00:00 1363 Marime text
4_UDMR_-_Francisc_Palosi.jpgChiar dacă nu a declarat oficial cu cine vor vota atât el, cât şi colegii săi care vor fi prezenţi la Congresul UDMR de astăzi, de la Oradea, liderul UDMR Constanţa, Francisc Paloşi, înclină să-i dea votul celui care are cele mai mari şanse să ajungă în fruntea UDMR-ului, actualul ministrul al Culturii, Kelemen Hunor.

La cel de-al X-lea Congres al UDMR, care se va desfăşura la Oradea, azi şi mâine sunt aşteptaţi să participe 555 de delegaţi, alături de liderii PSD, PNL şi PDL, precum şi invitaţi din Ungaria, Slovacia şi Serbia. În cursa pentru preşedinţia UDMR s-au înscris ministrul Culturii, Kelemen Hunor, deputatul Olosz Gergely şi consilierul prezidenţial Eckstein-Kovacs Peter.

În ceea ce priveşte voturile echipei constănţene, chiar dacă acestea nu sunt multe, doar trei, şi nu vor influenţa decisiv balanţa în ceea ce priveşte viitorul preşedinte al partidului, se pare că totuşi UDMR Constanţa va vota cu Kelemon Hunor. Despre votul lor, Francisc Paloşi ne-a dat doar de înţeles că se va alătura lui Hunor, fără a menţiona numele acestuia. "Toate organizaţiile de dincolo de Carpaţi, care suntem în jur de 10, ne vom reuni în această seară într-o şedinţă şi vom decide care este candidatul pe care îl vom susţine. Nu pot să spun exact acum pe cine vom vota". Cât priveşte gestul colegilor udemerişti din Bihor, care zilele trecute s-au alăturat Uniunii Social Liberale fără a mai ţine cont de faptul că la nivel naţional există un protocol încheiat cu PDL, Francisc Paloşi a declarat că nu ar putea încheia la nivelul Constanţei o astfel de înţelegere pentru că "nu poate fi în două luntre de-odată". "Eu aveam dezlegare să închei alianţă la nivel local cu cine consider eu că trebuie mai bine. Cu PDL nu s-a putut colabora şi nici nu am mai purtat vreo altă discuţie de la momentul în care Banias a spus că este bolnav, că nu poate participa la o întâlnire şi că mă va contacta el", a mai spus Paloşi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii